De geplande VS-strijdkrachten voor de ruimte zouden zo'n 15.000 tot 20.000 militairen moeten tellen. Dat heeft de Amerikaanse minister van Defensie Patrick Shanahan dinsdag gezegd tijdens een ruimtevaartsymposium in Colorado Springs in de deelstaat Colorado. De zogeheten "United States Space Force" zal dus vrij klein zijn, benadrukte hij.

Het wordt het kleinste onderdeel naast de vijf bestaande: landleger, marine, luchtmacht, mariniers en kustwacht. Shanahan zei ook dat de kosten en de administratie ervan beperkt zouden blijven, maar de daadkracht en effectiviteit zouden wel groot zijn.

En de component zou zeer belangrijk worden voor de fundamentele bescherming van de veiligheid van de VS. De ruimte is ook een theater van krijgsvoering, aldus Shanahan. De bedreiging die daar uitgaat van China en Rusland is groot. 'We gaan niet lijdzaam toezien, we moeten handelen', aldus de minister. 'De toekomst van Amerika is afhankelijk van de ruimte.'

De regering heeft het parlement een plan voorgesteld, maar daar moet het congres nog over stemmen. President Trump heeft wel al een bevelhebber aangesteld.

De geplande VS-strijdkrachten voor de ruimte zouden zo'n 15.000 tot 20.000 militairen moeten tellen. Dat heeft de Amerikaanse minister van Defensie Patrick Shanahan dinsdag gezegd tijdens een ruimtevaartsymposium in Colorado Springs in de deelstaat Colorado. De zogeheten "United States Space Force" zal dus vrij klein zijn, benadrukte hij.Het wordt het kleinste onderdeel naast de vijf bestaande: landleger, marine, luchtmacht, mariniers en kustwacht. Shanahan zei ook dat de kosten en de administratie ervan beperkt zouden blijven, maar de daadkracht en effectiviteit zouden wel groot zijn. En de component zou zeer belangrijk worden voor de fundamentele bescherming van de veiligheid van de VS. De ruimte is ook een theater van krijgsvoering, aldus Shanahan. De bedreiging die daar uitgaat van China en Rusland is groot. 'We gaan niet lijdzaam toezien, we moeten handelen', aldus de minister. 'De toekomst van Amerika is afhankelijk van de ruimte.' De regering heeft het parlement een plan voorgesteld, maar daar moet het congres nog over stemmen. President Trump heeft wel al een bevelhebber aangesteld.