Trumps minister van werk verdedigt optreden in zaak tegen miljardair Jeffrey Epstein

Alexander Acosta © Belga

De Amerikaanse minister van Werk Alex Acosta heeft woensdag zijn optreden, tien jaar geleden in de zaak rond miljardair Jeffrey Epstein, verdedigd. In die tijd was Acosta aanklager in Miami, en hij sloot een deal met Epstein waardoor hij niet vervolgd werd. Vorig weekend werd Epstein in New York alsnog aangehouden in een nieuwe zaak rond de seksuele uitbuiting en misbruik van tientallen minderjarige meisjes.

Volgens Acosta zorgde de deal die hij in 2008 sloot ervoor dat Epstein een celstraf uitzat en geregistreerd werd als zedendelinquent. De deal bestond erin dat Epstein schuldig pleitte aan twee aanklachten van prostitutie, en moest daarvoor 13 maanden de cel in. Tegelijk kon Epstein zo wel vermijden dat er een federale rechtszaak zou komen.

Tijdens een persconferentie woensdag beklemtoonde Acosta dat hij en zijn team van aanklagers de zaak op de juiste manier behandeld hebben. Hij zei verschillende keren dat hij Epsteins daden ‘vreselijk’ vindt, en dat hij akkoord is met de recent aangekondigde vervolging in New York.

‘Hij is een slecht mens en moet opgesloten worden’, aldus Acosta. Hij riep slachtoffers op om te blijven getuigen over wat zich afspeelde in Epsteins villa. Hij wiilde zich wel niet verontschuldigen aan de slachtoffers voor de manier waarop de zaak destijds afgehandeld werd.

De voorbije week hebben verschillende democraten in het Amerikaanse Congres Acosta opgeroepen ontslag te nemen, maar hij is niet van plan daarop in te gaan. ‘Ik heb nog steeds het vertrouwen van president Donald Trump’, klonk het.

Partner Content