Trumps bedrijf wilde Trump Tower in Moskou bouwen tijdens presidentskandidatuur

28/08/17 om 14:43 - Bijgewerkt om 15:34

Bron: The Washington Post

Nog voor de Amerikaanse voorverkiezingen in 2016 begonnen, had het bedrijf van huidig president Donald Trump plannen om een Trump Tower in het centrum van Moksou te plaatsen. Trump werd gevraagd om naar Moskou te reizen opdat Poetin 'goede dingen over hem zou zeggen'. Dat meldt The Washington Post op haar website. Uiteindelijk viel het plan in het water.

Trumps bedrijf wilde Trump Tower in Moskou bouwen tijdens presidentskandidatuur

Trump Tower in New York © REUTERS

Een dikke maand voordat de Amerikaanse voorverkiezingen van start gingen, wilde de Trump Organization, de holding voor de zakelijke belangen en investeringen van Donald Trump, een enorme Trump Tower plaatsen in het centrum van Moskou. Dat project zou worden uitgewerkt door Felix Sater, een in Rusland geboren Amerikaanse projectonwikkelaar, die bevriend is met de Amerikaanse President. Diezelfde Sater stuurde Trump een uitnodiging om naar Moskou te komen om daar de boel verder te bespreken, zo citeert de Washington Post enkele bronnen die beslag konnen leggen op het verkeer tussen Sater en de Trump organisatie.

Volgens de correspondentie tussen Sater en de Trump Organization zou de reis van Trump naar Moskou er mede voor zorgen dat 'Vladimir Poetin goede dingen zou zeggen over Donald Trump'.Bovendien kon Sater de overwinning van de Amerikaanse president reeds voorspellen in zijn verkeer met Michael Cohen, de huidige woordvoerder en advocaat van Donald Trump en toenmalige topman van de Trump Organization.

Hij zei dat Trump 'binnenkort niet enkel het presidentsschap, maar ook een van de grootste deals in de vastgoedgeschiedenis zou mogen vieren'. Daarnaast schreef aan hij aan Cohen of 'hij het kon geloven dat twee heren uit Brooklyn de Amerikaanse president zouden kiezen?'. Zowel Sater als Cohen zijn afkomstig uit Brooklyn.

Uiteindelijk kwam er van het plan niets in huis, ondanks het feit dat er voldoende investeerders voor het project werden gevonden. Probleem was immers dat er geen geschikte locatie werd gevonden en de licenties niet in orde geraakten. Donald Trump zou in dat kader niet afreizen naar Moksou en de deal werd eind januari afgeblazen.

Onze partners