Na een eerste bioscoophit in 2006 kruipt de Britse komiek Sacha Baron Cohen dit jaar opnieuw in de huid van Borat, een reporter uit Kazachstan die door de Verenigde Staten reist. In het vervolg, voluit 'Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe To American Regime For Make Benefit Once Glorious Nation Of Kazakhstan', speelt het Republikeinse kopstuk Rudy Giuliani een ongewilde bijrol.

De advocaat van de Amerikaanse president Donald Trump en voormalig burgemeester van New York wordt geïnterviewd door de 15-jarige dochter van Borat, zogezegd een conservatieve televisiejournaliste. Na afloop van dat gesprek vraagt de actrice, de in werkelijkheid 24-jarige Maria Bakalova, Giuliani mee naar haar hotelkamer om iets te drinken. Even later is te zien hoe Giuliani op het bed ligt en zijn hand in zijn broek steekt. Daarna komt Borat de kamer binnengelopen en roept hij 'ze is 15, ze is te oud voor je!'.

Rudy Giuliani in de nieuwe Borat-film, belga
Rudy Giuliani in de nieuwe Borat-film © belga

In de Verenigde Staten is heel wat ophef ontstaan rond de beelden, maar Giuliani zelf beweert dat hij enkel zijn hemd terug in zijn broek stak nadat hij zijn microfoontje had verwijderd. De beelden zijn 'een compleet verzinsel', tweette hij. 'Op geen enkel moment voor, tijdens of na het interview heb ik mij ongepast gedragen. Als Sacha Baron Cohen iets anders beweert, is hij een hardvochtige leugenaar.'

De beelden komen in elk geval op een ongelegen moment voor de Amerikaanse president, die over een tweetal weken herverkozen wil worden. Trump neemt het op tegen de Democratische presidentskandidaat Joe Biden, die een eindje voor ligt in de peilingen.

Na een eerste bioscoophit in 2006 kruipt de Britse komiek Sacha Baron Cohen dit jaar opnieuw in de huid van Borat, een reporter uit Kazachstan die door de Verenigde Staten reist. In het vervolg, voluit 'Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe To American Regime For Make Benefit Once Glorious Nation Of Kazakhstan', speelt het Republikeinse kopstuk Rudy Giuliani een ongewilde bijrol. De advocaat van de Amerikaanse president Donald Trump en voormalig burgemeester van New York wordt geïnterviewd door de 15-jarige dochter van Borat, zogezegd een conservatieve televisiejournaliste. Na afloop van dat gesprek vraagt de actrice, de in werkelijkheid 24-jarige Maria Bakalova, Giuliani mee naar haar hotelkamer om iets te drinken. Even later is te zien hoe Giuliani op het bed ligt en zijn hand in zijn broek steekt. Daarna komt Borat de kamer binnengelopen en roept hij 'ze is 15, ze is te oud voor je!'. In de Verenigde Staten is heel wat ophef ontstaan rond de beelden, maar Giuliani zelf beweert dat hij enkel zijn hemd terug in zijn broek stak nadat hij zijn microfoontje had verwijderd. De beelden zijn 'een compleet verzinsel', tweette hij. 'Op geen enkel moment voor, tijdens of na het interview heb ik mij ongepast gedragen. Als Sacha Baron Cohen iets anders beweert, is hij een hardvochtige leugenaar.' De beelden komen in elk geval op een ongelegen moment voor de Amerikaanse president, die over een tweetal weken herverkozen wil worden. Trump neemt het op tegen de Democratische presidentskandidaat Joe Biden, die een eindje voor ligt in de peilingen.