Dat heeft de woordvoerder van het Witte Huis Sean Spicer gezegd.

'Trumpcare' werd vorige week vrijdag op het allerlaatste moment teruggetrokken, nadat duidelijk werd dat de president onvoldoende Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden had kunnen overtuigen om de nieuwe ziektewet goed te keuren.

Na zware kritiek op de Democraten voor het afschieten van de nieuwe ziektewet, verandert Trump het geweer nu van schouder. 'We moeten rekening houden met de manier waarop me onze meerderheden bekomen', zei Spicer cryptisch.

Overtuigen

Om Trumpcare alsnog door het Huis van Afgevaardigden te krijgen, moet Trump naast een 30-tal Republikeinen van de oerconservatieve 'Freedom Caucus' nog 18 Democraten zien te overtuigen.

Trump ondervindt trouwens niet alleen moeilijkheden met de hervorming van de ziektewet. Ook voor zijn geplande hervorming van de belastingen en enkele grote infrastructuurwerken lijkt hij onvoldoende Republikeinen te kunnen overtuigen.

Bovendien komt ook de herfinanciering van de Amerikaanse staatsschuld opnieuw in het gedrang. Om een nieuwe 'government shutdown' te vermijden, zoals in 2013, moet het schuldenplafond vóór 29 april worden verhoogd.

Dat heeft de woordvoerder van het Witte Huis Sean Spicer gezegd. 'Trumpcare' werd vorige week vrijdag op het allerlaatste moment teruggetrokken, nadat duidelijk werd dat de president onvoldoende Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden had kunnen overtuigen om de nieuwe ziektewet goed te keuren.Na zware kritiek op de Democraten voor het afschieten van de nieuwe ziektewet, verandert Trump het geweer nu van schouder. 'We moeten rekening houden met de manier waarop me onze meerderheden bekomen', zei Spicer cryptisch. Om Trumpcare alsnog door het Huis van Afgevaardigden te krijgen, moet Trump naast een 30-tal Republikeinen van de oerconservatieve 'Freedom Caucus' nog 18 Democraten zien te overtuigen.Trump ondervindt trouwens niet alleen moeilijkheden met de hervorming van de ziektewet. Ook voor zijn geplande hervorming van de belastingen en enkele grote infrastructuurwerken lijkt hij onvoldoende Republikeinen te kunnen overtuigen. Bovendien komt ook de herfinanciering van de Amerikaanse staatsschuld opnieuw in het gedrang. Om een nieuwe 'government shutdown' te vermijden, zoals in 2013, moet het schuldenplafond vóór 29 april worden verhoogd.