Trump zou massamoordenaar 'desnoods met blote handen' te lijf zijn gegaan

26/02/18 om 20:13 - Bijgewerkt om 20:10

Bron: Belga

De Amerikaanse president Donald Trump had zich tot (vermoedelijk wijlen een) held kunnen ontpoppen mocht hij toevallig in Parkland, Florida, zijn geweest op het moment dat een jonge schutter er in een school 17 mensen doodschoot. Naar eigen zeggen zou hij de moordenaar 'desnoods met de vuisten' te lijf zijn gegaan.

Trump zou massamoordenaar 'desnoods met blote handen' te lijf zijn gegaan

Donald Trump © AFP

De hyperbolische uitspraak van de Amerikaanse president Donald Trump tijdens een ontmoeting maandag in het Witte Huis met gouverneurs van verscheidene deelstaten was vooral bedoeld om nogmaals de politieagent te schofferen die het schoolgebouw moest bewaken, maar die het vertikte om tijdens de fatale schietpartij het gebouw binnen te gaan.

Heel zeker van zijn heldenstuk was Trump niet: 'Je weet het pas als je er echt mee te maken hebt, maar ik denk - ik geloof werkelijk - dat ik naar binnen zou zijn gelopen zelfs al was ik niet gewapend'. 'En de meeste (politici) in deze kamer zouden net hetzelfde gedaan hebben', voegde hij daaraan toe. De gouverneurs dankten voor het hypothetische eerbewijs maar schoten wel Trumps voorstel af om leraars te bewapenen.

Onze partners