De hyperbolische uitspraak van de Amerikaanse president Donald Trump tijdens een ontmoeting maandag in het Witte Huis met gouverneurs van verscheidene deelstaten was vooral bedoeld om nogmaals de politieagent te schofferen die het schoolgebouw moest bewaken, maar die het vertikte om tijdens de fatale schietpartij het gebouw binnen te gaan.

Heel zeker van zijn heldenstuk was Trump niet: 'Je weet het pas als je er echt mee te maken hebt, maar ik denk - ik geloof werkelijk - dat ik naar binnen zou zijn gelopen zelfs al was ik niet gewapend'. 'En de meeste (politici) in deze kamer zouden net hetzelfde gedaan hebben', voegde hij daaraan toe. De gouverneurs dankten voor het hypothetische eerbewijs maar schoten wel Trumps voorstel af om leraars te bewapenen.

De hyperbolische uitspraak van de Amerikaanse president Donald Trump tijdens een ontmoeting maandag in het Witte Huis met gouverneurs van verscheidene deelstaten was vooral bedoeld om nogmaals de politieagent te schofferen die het schoolgebouw moest bewaken, maar die het vertikte om tijdens de fatale schietpartij het gebouw binnen te gaan. Heel zeker van zijn heldenstuk was Trump niet: 'Je weet het pas als je er echt mee te maken hebt, maar ik denk - ik geloof werkelijk - dat ik naar binnen zou zijn gelopen zelfs al was ik niet gewapend'. 'En de meeste (politici) in deze kamer zouden net hetzelfde gedaan hebben', voegde hij daaraan toe. De gouverneurs dankten voor het hypothetische eerbewijs maar schoten wel Trumps voorstel af om leraars te bewapenen.