Met de aankondiging van woensdag kwam er ook nieuwe informatie vrij over de coronatest van de president. NBC meldde dat dinsdag bij Trump een PCR-test werd gedaan, die onder meer door immunoloog Anthony Fauci geanalyseerd werd. Daarbij werd 'met een hoge mate van zekerheid' vastgesteld dat Trump niet meer besmettelijk is. Trumps lijfarts Sean Conley had dit eerder al gezegd op basis van een weinig betrouwbare sneltest.

Donderdag moest eigenlijk het tweede debat van de kandidaten plaatsvinden, ook als vragenuur met kiezers. De planning liep echter in het honderd toen president Trump covid-19 bleek te hebben.

De organiserende commissie maakte vorige week bekend dat ze de debatten online zou laten houden in plaats van de kandidaten in één ruimte samen te brengen. Trump zegde zijn deelname daarop af. Biden kondigde zijn eigen tv-vragenuur aan.

Met de aankondiging van woensdag kwam er ook nieuwe informatie vrij over de coronatest van de president. NBC meldde dat dinsdag bij Trump een PCR-test werd gedaan, die onder meer door immunoloog Anthony Fauci geanalyseerd werd. Daarbij werd 'met een hoge mate van zekerheid' vastgesteld dat Trump niet meer besmettelijk is. Trumps lijfarts Sean Conley had dit eerder al gezegd op basis van een weinig betrouwbare sneltest. Donderdag moest eigenlijk het tweede debat van de kandidaten plaatsvinden, ook als vragenuur met kiezers. De planning liep echter in het honderd toen president Trump covid-19 bleek te hebben. De organiserende commissie maakte vorige week bekend dat ze de debatten online zou laten houden in plaats van de kandidaten in één ruimte samen te brengen. Trump zegde zijn deelname daarop af. Biden kondigde zijn eigen tv-vragenuur aan.