'Ik eis hiermee, en ik zal het morgen officieel doen, dat het ministerie van Justitie onderzoekt of de FBI de Trump-campagne heeft geïnfiltreerd of bespioneerd voor politieke doeleinden', zo zei Donald Trump via zijn geliefde communicatiekanaal Twitter.

De Amerikaanse president, die het Rusland-onderzoek van speciaal aanklager Robert Mueller steevast bestempelt als een 'heksenjacht', wil ook weten of de FBI dergelijke vragen heeft gekregen 'van mensen uit de Obama-regering'.

Trump maakt al enkele dagen stennis over een theorie die in sommige media circuleert, namelijk dat een FBI-agent uit puur politieke motieven zou geïnfiltreerd zijn in de Trump-campagne.

Volgens de New York Times heeft de FBI inderdaad aan een informant gevraagd om twee leden uit de Trump-entourage te ontmoeten, meer bepaald Carter Page en George Papadopoulos, maar paste die ontmoeting in een onderzoek naar mogelijke banden tussen die twee met Rusland.

'Ik eis hiermee, en ik zal het morgen officieel doen, dat het ministerie van Justitie onderzoekt of de FBI de Trump-campagne heeft geïnfiltreerd of bespioneerd voor politieke doeleinden', zo zei Donald Trump via zijn geliefde communicatiekanaal Twitter. De Amerikaanse president, die het Rusland-onderzoek van speciaal aanklager Robert Mueller steevast bestempelt als een 'heksenjacht', wil ook weten of de FBI dergelijke vragen heeft gekregen 'van mensen uit de Obama-regering'. Trump maakt al enkele dagen stennis over een theorie die in sommige media circuleert, namelijk dat een FBI-agent uit puur politieke motieven zou geïnfiltreerd zijn in de Trump-campagne. Volgens de New York Times heeft de FBI inderdaad aan een informant gevraagd om twee leden uit de Trump-entourage te ontmoeten, meer bepaald Carter Page en George Papadopoulos, maar paste die ontmoeting in een onderzoek naar mogelijke banden tussen die twee met Rusland.