Trump wil onderzoek naar FBI-infiltratie in zijn campagne

20/05/18 om 22:25 - Bijgewerkt om 22:24

Bron: Belga

Amerikaans president Donald Trump wil dat er een onderzoek komt naar de mogelijke 'infiltratie' van zijn campagne door FBI-agenten. Trump probeert die beschuldiging al enkele dagen leven in te blazen.

Trump wil onderzoek naar FBI-infiltratie in zijn campagne

Donald Trump © Reuters

'Ik eis hiermee, en ik zal het morgen officieel doen, dat het ministerie van Justitie onderzoekt of de FBI de Trump-campagne heeft geïnfiltreerd of bespioneerd voor politieke doeleinden', zo zei Donald Trump via zijn geliefde communicatiekanaal Twitter.

De Amerikaanse president, die het Rusland-onderzoek van speciaal aanklager Robert Mueller steevast bestempelt als een 'heksenjacht', wil ook weten of de FBI dergelijke vragen heeft gekregen 'van mensen uit de Obama-regering'.

Trump maakt al enkele dagen stennis over een theorie die in sommige media circuleert, namelijk dat een FBI-agent uit puur politieke motieven zou geïnfiltreerd zijn in de Trump-campagne.

Volgens de New York Times heeft de FBI inderdaad aan een informant gevraagd om twee leden uit de Trump-entourage te ontmoeten, meer bepaald Carter Page en George Papadopoulos, maar paste die ontmoeting in een onderzoek naar mogelijke banden tussen die twee met Rusland.

Onze partners