"De Amerikanen hebben cash nodig en de president wil hen cash geven. Dat kan snel gebeuren, al binnen twee weken", zei de Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin dinsdag op een briefing op het Witte Huis, in aanwezigheid van president Trump. Hoe dat concreet zal moeten gebeuren en wie allemaal in aanmerking komt, is nog niet bekend.

Belastingplichtigen, individuen én bedrijven, zouden ook meer tijd krijgen om hun belastingen te betalen. Volgens Mnuchin komt er ook een "zeer omvangrijk economisch herstelplan" aan.

Hij noemde geen bedragen maar Amerikaanse media hebben het over 850 miljard dollar. Eén van de zwaarst getroffen sectoren door de uitbraak van het nieuwe coronavirus is de luchtvaart, erkende Mnuchin. Volgens hem is die er nu zelfs erger aan toe dan na de aanslagen van 11 september 2001. De aandelenmarkten en banken in de VS zullen openblijven, beloofde de minister van Financiën nog. Misschien komen er wel beperkte openingsuren.

"We gaan alles doen wat we kunnen om de economie te steunen, inclusief met stimulerende maatregelen. En waar we niet over de beslissingsmacht beschikken, doen we een beroep op het Amerikaanse Congres", klonk het net voor een vergadering met de parlementsleden.

"De Amerikanen hebben cash nodig en de president wil hen cash geven. Dat kan snel gebeuren, al binnen twee weken", zei de Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin dinsdag op een briefing op het Witte Huis, in aanwezigheid van president Trump. Hoe dat concreet zal moeten gebeuren en wie allemaal in aanmerking komt, is nog niet bekend. Belastingplichtigen, individuen én bedrijven, zouden ook meer tijd krijgen om hun belastingen te betalen. Volgens Mnuchin komt er ook een "zeer omvangrijk economisch herstelplan" aan. Hij noemde geen bedragen maar Amerikaanse media hebben het over 850 miljard dollar. Eén van de zwaarst getroffen sectoren door de uitbraak van het nieuwe coronavirus is de luchtvaart, erkende Mnuchin. Volgens hem is die er nu zelfs erger aan toe dan na de aanslagen van 11 september 2001. De aandelenmarkten en banken in de VS zullen openblijven, beloofde de minister van Financiën nog. Misschien komen er wel beperkte openingsuren. "We gaan alles doen wat we kunnen om de economie te steunen, inclusief met stimulerende maatregelen. En waar we niet over de beslissingsmacht beschikken, doen we een beroep op het Amerikaanse Congres", klonk het net voor een vergadering met de parlementsleden.