Toen hem gevraagd werd tijdens een bezoek aan de Economic Club in Washington of hij een vermindering van de Amerikaanse troepen in Afghanistan zag zitten voor de volgende stembusslag in de VS, zei hij klaar en duidelijk: 'Dat is precies de instructie die ik van de president heb gekregen.' 'Hij was ondubbelzinnig: maak een einde aan die eindeloze oorlog en begin met de terugtrekking', voegde de minister eraan toe.

Trump had voor zijn verkiezing in 2016 beloofd om troepen uit dat land terug te trekken, maar eens aan de macht stuurde hij nog meer troepen. Er zijn nu 14.000 Amerikaanse soldaten in Afghanistan.

Sinds een jaar praten de Amerikanen met de taliban in de hoop een vrede tot stand te brengen zodat ze kunnen vertrekken.

En nu herhaalt Trump dus zijn wil om een einde te maken aan de 'oorlogen zonder einde', zodat de interventies in het buitenland kunnen worden stopgezet. Volgens Pompeo schieten de onderhandelingen goed op. Hij zegt 'optimistisch' te zijn.

Washington wil de vredesgesprekken nu een versnelling hoger schakelen met het oog op de presidentsverkiezingen in Afghanistan eind september en de start van de race naar het Witte Huis voor volgend jaar. De Amerikaanse onderhandelaar Zalmay Khalilzad is momenteel in Kaboel en gaat over enkele dagen naar Doha in Qatar voor nieuwe gesprekken met de opstandelingen.

Toen hem gevraagd werd tijdens een bezoek aan de Economic Club in Washington of hij een vermindering van de Amerikaanse troepen in Afghanistan zag zitten voor de volgende stembusslag in de VS, zei hij klaar en duidelijk: 'Dat is precies de instructie die ik van de president heb gekregen.' 'Hij was ondubbelzinnig: maak een einde aan die eindeloze oorlog en begin met de terugtrekking', voegde de minister eraan toe.Trump had voor zijn verkiezing in 2016 beloofd om troepen uit dat land terug te trekken, maar eens aan de macht stuurde hij nog meer troepen. Er zijn nu 14.000 Amerikaanse soldaten in Afghanistan. Sinds een jaar praten de Amerikanen met de taliban in de hoop een vrede tot stand te brengen zodat ze kunnen vertrekken. En nu herhaalt Trump dus zijn wil om een einde te maken aan de 'oorlogen zonder einde', zodat de interventies in het buitenland kunnen worden stopgezet. Volgens Pompeo schieten de onderhandelingen goed op. Hij zegt 'optimistisch' te zijn. Washington wil de vredesgesprekken nu een versnelling hoger schakelen met het oog op de presidentsverkiezingen in Afghanistan eind september en de start van de race naar het Witte Huis voor volgend jaar. De Amerikaanse onderhandelaar Zalmay Khalilzad is momenteel in Kaboel en gaat over enkele dagen naar Doha in Qatar voor nieuwe gesprekken met de opstandelingen.