In het Amerikaanse interviewprogramma '60 Minutes' van de zender CBS wordt Donald Trump op de rooster gelegd over zijn migratiebeleid en de uitspraken die hij daarover deed in het verleden. Gevraagd of hij zoals aangekondigd een muur zal bouwen op de grens met Mexico, antwoordt hij stellig 'ja'. Voor sommige gebieden wil hij een hek ook overwegen, maar 'in sommige gebieden is een muur beter.'

'Wat met je belofte dat je miljoenen en miljoenen immigranten zonder papieren gaat deporteren?' werpt de journaliste hem daarna voor de voeten. 'Ciminelen en mensen die een strafblad hebben, bendeleiders, drugsdealers - we hebben heel wat van die mensen. Waarschijnlijk twee miljoen, misschien zelfs drie miljoen. Die gaan we het land uit krijgen, of in de gevangenis steken. Maar we krijgen ze het land uit, ze zijn hier illegaal', zo stelt Trump.

Maar meteen daarna paait Trump weer: 'Nadat de grens veilig gesteld is en alles genormaliseerd is, gaan we een inschatting maken over de mensen waar je het over hebt - die geweldige mensen zijn. Het zijn geweldige mensen. Maar voor we dat doen, is het belangrijk dat we de grens beveiligen.'

De volledige aflevering van '60 Minutes' wordt vannacht uitgezonden. Eerder werd ook al een fragment vrijgegeven waarin Donald Trump stelde dat zijn invloed op sociale media hem mee naar de overwinning had geleid.

Lees: Trump: 'Sociale media hielpen me aan de overwinning'

(SK)

In het Amerikaanse interviewprogramma '60 Minutes' van de zender CBS wordt Donald Trump op de rooster gelegd over zijn migratiebeleid en de uitspraken die hij daarover deed in het verleden. Gevraagd of hij zoals aangekondigd een muur zal bouwen op de grens met Mexico, antwoordt hij stellig 'ja'. Voor sommige gebieden wil hij een hek ook overwegen, maar 'in sommige gebieden is een muur beter.''Wat met je belofte dat je miljoenen en miljoenen immigranten zonder papieren gaat deporteren?' werpt de journaliste hem daarna voor de voeten. 'Ciminelen en mensen die een strafblad hebben, bendeleiders, drugsdealers - we hebben heel wat van die mensen. Waarschijnlijk twee miljoen, misschien zelfs drie miljoen. Die gaan we het land uit krijgen, of in de gevangenis steken. Maar we krijgen ze het land uit, ze zijn hier illegaal', zo stelt Trump. Maar meteen daarna paait Trump weer: 'Nadat de grens veilig gesteld is en alles genormaliseerd is, gaan we een inschatting maken over de mensen waar je het over hebt - die geweldige mensen zijn. Het zijn geweldige mensen. Maar voor we dat doen, is het belangrijk dat we de grens beveiligen.'(SK)