'Ik heb het gehad. Nu zeggen ze dat ik immuun ben. Ik voel me zo krachtig', riep een strijdvaardige en provocerende Trump zijn fans op de luchthaven van Sanford toe. Slechts weinigen onder hen droegen een mondmasker op het openluchtevenement. 'Ik kan zo in de menigte wandelen (...) en iedereen zoenen, de mannen en de prachtige vrouwen', schertste hij.

Het was de eerste grote meeting van Trump sinds hij een week geleden het hospitaal verliet na een besmetting met het coronavirus. Voor aanvang van het event beklemtoonde de medische teams van het Witte Huis dat Trump 'opeenvolgende dagen' negatief heeft getest en niet langer besmettelijk is voor andere mensen.

In de laatste rechte lijn naar de presidentsverkiezingen van 3 november hoopt de Republikein alsnog de kloof te dichten met zijn Democratische uitdager Joe Biden, die leidt in de peilingen. In Florida, de eerste van de zogenaamde swing states die hij de komende dagen aandoet, bediende Trump zich van zijn klassieke arsenaal. Uithalen naar Hillary Clinton en de 'corrupte' pers werden afgewisseld met tirades tegen 'radicaal links' en 'de socialistische nachtmerrie'.

Trump spotte ook met 'Sleepy Joe' Biden, die 'bijna niemand kan bijeenbrengen'. Biden neemt al maanden niet meer deel aan grote bijeenkomsten. De Democraat houdt staande dat hij de aanbevelingen van de gezondheidsautoriteiten strikt wil volgen.

Anthony Fauci, de topexpert infectieziekten van de Amerikaanse regering, verklaarde maandag op televisiezender CNN dat het organiseren van grote evenementen neerkomt op 'vragen om problemen'. Hij wees erop dat het virus ook in de Verenigde Staten aan een nieuwe opmars bezig is, met een gemiddelde van ongeveer 50.000 besmettingen per dag.

'Ik heb het gehad. Nu zeggen ze dat ik immuun ben. Ik voel me zo krachtig', riep een strijdvaardige en provocerende Trump zijn fans op de luchthaven van Sanford toe. Slechts weinigen onder hen droegen een mondmasker op het openluchtevenement. 'Ik kan zo in de menigte wandelen (...) en iedereen zoenen, de mannen en de prachtige vrouwen', schertste hij. Het was de eerste grote meeting van Trump sinds hij een week geleden het hospitaal verliet na een besmetting met het coronavirus. Voor aanvang van het event beklemtoonde de medische teams van het Witte Huis dat Trump 'opeenvolgende dagen' negatief heeft getest en niet langer besmettelijk is voor andere mensen. In de laatste rechte lijn naar de presidentsverkiezingen van 3 november hoopt de Republikein alsnog de kloof te dichten met zijn Democratische uitdager Joe Biden, die leidt in de peilingen. In Florida, de eerste van de zogenaamde swing states die hij de komende dagen aandoet, bediende Trump zich van zijn klassieke arsenaal. Uithalen naar Hillary Clinton en de 'corrupte' pers werden afgewisseld met tirades tegen 'radicaal links' en 'de socialistische nachtmerrie'. Trump spotte ook met 'Sleepy Joe' Biden, die 'bijna niemand kan bijeenbrengen'. Biden neemt al maanden niet meer deel aan grote bijeenkomsten. De Democraat houdt staande dat hij de aanbevelingen van de gezondheidsautoriteiten strikt wil volgen. Anthony Fauci, de topexpert infectieziekten van de Amerikaanse regering, verklaarde maandag op televisiezender CNN dat het organiseren van grote evenementen neerkomt op 'vragen om problemen'. Hij wees erop dat het virus ook in de Verenigde Staten aan een nieuwe opmars bezig is, met een gemiddelde van ongeveer 50.000 besmettingen per dag.