Trump verwittigde het Congres maandag over zijn intentie om de handelsvoordelen voor beide landen te beëindigen.

Volgens Trump zijn de afspraken met India niet eerlijk, omdat dit Aziatische land nog wel handelsbarrières opwerpt voor Amerikaanse export. Turkije heeft volgens de president een dusdanig ontwikkelde economie dat het hulpprogramma niet langer nodig is. India trekt van alle landen die zijn opgenomen in het ontwikkelingsprogramma het meeste profijt van de uitzonderingsregels.

De export naar de VS die onder de regeling valt, heeft een waarde van 5,6 miljard dollar. Volgens het Indiase ministerie van handel blijft de schade beperkt als het land de uitzonderingspositie verliest, omdat die 'slechts' 190 miljoen dollar aan voordelen opleveren. Een handelsgezant van de Amerikaanse regering heeft het Congres per brief op de hoogte gesteld van de plannen. De president kan zestig dagen na zo'n bekendmaking op eigen houtje beslissingen nemen over het programma.

Trump verwittigde het Congres maandag over zijn intentie om de handelsvoordelen voor beide landen te beëindigen.Volgens Trump zijn de afspraken met India niet eerlijk, omdat dit Aziatische land nog wel handelsbarrières opwerpt voor Amerikaanse export. Turkije heeft volgens de president een dusdanig ontwikkelde economie dat het hulpprogramma niet langer nodig is. India trekt van alle landen die zijn opgenomen in het ontwikkelingsprogramma het meeste profijt van de uitzonderingsregels. De export naar de VS die onder de regeling valt, heeft een waarde van 5,6 miljard dollar. Volgens het Indiase ministerie van handel blijft de schade beperkt als het land de uitzonderingspositie verliest, omdat die 'slechts' 190 miljoen dollar aan voordelen opleveren. Een handelsgezant van de Amerikaanse regering heeft het Congres per brief op de hoogte gesteld van de plannen. De president kan zestig dagen na zo'n bekendmaking op eigen houtje beslissingen nemen over het programma.