'Natuurlijk hadden we Osama bin Laden heel wat vroeger gevangen moeten nemen. Ik had zijn naam nog genoemd in mijn boek net voor de aanslagen op het World Trade Center. (De Democratische) president Bill Clinton heeft zijn kans gemist', twitterde de Republikein Trump. 'We hebben miljarden dollar gegeven aan Pakistan en zij hebben ons nooit gezegd dat hij (Osama bin Laden) zich ginder schuil hield. De dwazen! ...', fulmineerde de president een dag nadat hij gelijkaardige uitspraken deed tegenover Fox News.

Aan die conservatieve zender zei Trump onder andere dat 'iedereen in Pakistan wist' dat de leider van al-Qaida op Pakistaans grondgebied verbleef, iets wat Islamabad altijd heeft ontkend. In datzelfde onderhoud verdedigde Trump ook het stopzetten van hulp aan Pakistan, want, zo klonk het, het land doet 'niets, helemaal niets' voor Amerika.

De Amerikaanse president is met zijn beschuldigingen aan het adres van Islamabad niet aan zijn proefstuk toe. Begin januari haalde hij ook al hard uit naar kernmacht Pakistan, dat, hoewel het land zich in 2001 in de strijd tegen het terrorisme aan de zijde van de VS schaarde, volgens hem gelogen heeft en een dubbele rol speelde.

De tirade van Trump bleef niet zonder reactie. 'Die oorlog heeft in Pakistan 75.000 slachtoffers gemaakt en kostte de (nationale) economie 123 miljard dollar', vergeleken daarmee is de 20 miljard dollar die Pakistan van de VS kreeg een 'minuscuul' bedrag, schreef de Pakistaanse premier Imran Khan in een tegenoffensief op Twitter.

'Natuurlijk hadden we Osama bin Laden heel wat vroeger gevangen moeten nemen. Ik had zijn naam nog genoemd in mijn boek net voor de aanslagen op het World Trade Center. (De Democratische) president Bill Clinton heeft zijn kans gemist', twitterde de Republikein Trump. 'We hebben miljarden dollar gegeven aan Pakistan en zij hebben ons nooit gezegd dat hij (Osama bin Laden) zich ginder schuil hield. De dwazen! ...', fulmineerde de president een dag nadat hij gelijkaardige uitspraken deed tegenover Fox News. Aan die conservatieve zender zei Trump onder andere dat 'iedereen in Pakistan wist' dat de leider van al-Qaida op Pakistaans grondgebied verbleef, iets wat Islamabad altijd heeft ontkend. In datzelfde onderhoud verdedigde Trump ook het stopzetten van hulp aan Pakistan, want, zo klonk het, het land doet 'niets, helemaal niets' voor Amerika. De Amerikaanse president is met zijn beschuldigingen aan het adres van Islamabad niet aan zijn proefstuk toe. Begin januari haalde hij ook al hard uit naar kernmacht Pakistan, dat, hoewel het land zich in 2001 in de strijd tegen het terrorisme aan de zijde van de VS schaarde, volgens hem gelogen heeft en een dubbele rol speelde. De tirade van Trump bleef niet zonder reactie. 'Die oorlog heeft in Pakistan 75.000 slachtoffers gemaakt en kostte de (nationale) economie 123 miljard dollar', vergeleken daarmee is de 20 miljard dollar die Pakistan van de VS kreeg een 'minuscuul' bedrag, schreef de Pakistaanse premier Imran Khan in een tegenoffensief op Twitter.