'Frankrijk heeft een digitaks opgelegd aan onze grote Amerikaanse technologiebedrijven. Als iemand hen zou moeten belasten, zou het hun land van oorsprong moeten zijn, de VS', tweette Trump. 'We zullen binnenkort een serieuze tegenmaatregel nemen na de dwaasheid van Macron. Ik heb altijd gezegd dat de Amerikaanse wijn beter is dan de Franse.'

De digitaks is van toepassing op internetgiganten die wereldwijd een omzet draaien van minstens 750 miljoen euro en in Frankrijk minstens 25 miljoen euro omzet halen. Hen wordt een omzetbelasting opgelegd van 3 procent. De belasting viseert inkomsten uit reclame, de verkoop van gegevens en commissies. Volgens Parijs zal een dertigtal ondernemingen moeten bijdragen. Het gaat voornamelijk om Amerikaanse bedrijven, maar ook Chinese, Duitse, Spaanse en Britse bedrijven en één Frans bedrijf.

'Frankrijk heeft een digitaks opgelegd aan onze grote Amerikaanse technologiebedrijven. Als iemand hen zou moeten belasten, zou het hun land van oorsprong moeten zijn, de VS', tweette Trump. 'We zullen binnenkort een serieuze tegenmaatregel nemen na de dwaasheid van Macron. Ik heb altijd gezegd dat de Amerikaanse wijn beter is dan de Franse.' De digitaks is van toepassing op internetgiganten die wereldwijd een omzet draaien van minstens 750 miljoen euro en in Frankrijk minstens 25 miljoen euro omzet halen. Hen wordt een omzetbelasting opgelegd van 3 procent. De belasting viseert inkomsten uit reclame, de verkoop van gegevens en commissies. Volgens Parijs zal een dertigtal ondernemingen moeten bijdragen. Het gaat voornamelijk om Amerikaanse bedrijven, maar ook Chinese, Duitse, Spaanse en Britse bedrijven en één Frans bedrijf.