Na maanden van discussie hebben zowel het door de Democraten gedomineerde Huis van Afgevaardigden als de overwegend Republikeinse Senaat het pakket ter waarde van 900 miljard dollar (ongeveer 735 miljard euro) goedgekeurd. Het steunpakket dat miljoenen huishoudens en kleine bedrijven door de coronacrisis moet helpen, wachtte enkel nog op een handtekening van president Donald Trump. Het Witte Huis had laten weten dat de president zijn handtekening onder het steunpakket zou zetten.

Het tweede steunpakket omvat onder meer een eenmalige cheque van 600 dollar voor de meeste Amerikanen, en steun voor de miljoenen Amerikanen die sinds het uitbreken van de coronapandemie hun baan zijn kwijtgeraakt. Op zaterdag loopt een vorige steunregeling voor die Amerikanen af. Ook wordt een steunregeling voor worstelende kleine bedrijven uitgebreid en gaat er meer extra geld naar scholen, luchtvaartmaatschappijen, openbaar vervoer en vaccindistributie. Het pakket wordt zowel door Democratische als Republikeinse kopstukken gezien als een compromis.

Trump noemt het pakket nu evenwel een 'schande'. In een toespraak waarvan hij een deel op zijn Twitterpagina plaatste, zei Trump dat het steunpakket 'niets met Covid te maken heeft'. Volgens de president gaan er via dat pakket miljoenen naar onder meer andere landen en kunst- en cultuurinstellingen, die volgens hem niet van relevantie zijn. Trump vraagt het Huis van Afgevaardigden en de Senaat om de waarde van de steuncheque voor de meeste Amerikanen te verhogen van 600 naar 2.000 dollar en wil dat de 'verspillende en onnodige elementen' uit de nota worden geschrapt. Het huidige pakket is volgens Trump heel anders dan hij had verwacht.

Na maanden van discussie hebben zowel het door de Democraten gedomineerde Huis van Afgevaardigden als de overwegend Republikeinse Senaat het pakket ter waarde van 900 miljard dollar (ongeveer 735 miljard euro) goedgekeurd. Het steunpakket dat miljoenen huishoudens en kleine bedrijven door de coronacrisis moet helpen, wachtte enkel nog op een handtekening van president Donald Trump. Het Witte Huis had laten weten dat de president zijn handtekening onder het steunpakket zou zetten. Het tweede steunpakket omvat onder meer een eenmalige cheque van 600 dollar voor de meeste Amerikanen, en steun voor de miljoenen Amerikanen die sinds het uitbreken van de coronapandemie hun baan zijn kwijtgeraakt. Op zaterdag loopt een vorige steunregeling voor die Amerikanen af. Ook wordt een steunregeling voor worstelende kleine bedrijven uitgebreid en gaat er meer extra geld naar scholen, luchtvaartmaatschappijen, openbaar vervoer en vaccindistributie. Het pakket wordt zowel door Democratische als Republikeinse kopstukken gezien als een compromis. Trump noemt het pakket nu evenwel een 'schande'. In een toespraak waarvan hij een deel op zijn Twitterpagina plaatste, zei Trump dat het steunpakket 'niets met Covid te maken heeft'. Volgens de president gaan er via dat pakket miljoenen naar onder meer andere landen en kunst- en cultuurinstellingen, die volgens hem niet van relevantie zijn. Trump vraagt het Huis van Afgevaardigden en de Senaat om de waarde van de steuncheque voor de meeste Amerikanen te verhogen van 600 naar 2.000 dollar en wil dat de 'verspillende en onnodige elementen' uit de nota worden geschrapt. Het huidige pakket is volgens Trump heel anders dan hij had verwacht.