Trump vervangt Reince Priebus door generaal John Kelly als nieuwe stafchef Witte Huis

Reince Priebus © REUTERS

De Amerikaanse president Donald Trump heeft generaal John Kelly aangesteld als nieuwe stafchef van het Witte Huis. Reince Priebus wordt zo aan de kant geschoven. Het is de president zelf die de persooneelswijziging donderdag heeft bekendgemaakt op Twitter.

Reince Priebus was sinds het begin van het presidentschap van Trump zijn kabinetschef. Het is de belangrijkste positie in het Witte Huis na de president. Volgens CNN nam Priebus donderdagmiddag zelf ontslag.

Sinds de aanstelling van Anthony Scaramucci als nieuwe communicatiedirecteur in het Witte Huis vorige week kwam Priebus’ positie meer en meer onder druk. Scaramucci verdacht Priebus ervan bepaalde informatie uit de entourage van Trump te lekken naar de pers en ging zelfs zo ver door hem donderdag nog af te schilderen als een “verdomde, paranoïde schizofreen”. Dat blijkt dus nu ook de druppel zijn geweest voor Priebus.

De president kondigde de personeelswijziging in een serie tweets aan:

Reince Priebus was voordat hij kabinetchef in het Witte Huis werd voorzitter van de Republikeinse partij.

Zijn opvolger John Kelly was tot vandaag minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid. Kelly staat vooral gekend om zijn harde positie ten opzichte van grensbewaking.

Partner Content