Trump maakte het nieuws woensdagavond bekend via Twitter. 'Het is mijn grote eer aan te kondigen dat generaal Michael T. Flynn volledige gratie heeft gekregen.' Hij feliciteerde Flynn en zijn familie nog. 'Ik weet dat je nu echt een fantastische Thanksgiving zult hebben.'

Flynn moest al vroeg in de ambtstermijn van Trump de regering verlaten. Hij maakte maar enkele weken deel uit van de Trump-regering. Hij gaf toe dat hij gelogen had over contacten met Sergey Kislak, destijds de Russische ambassadeur in Washington. De twee hadden na Trumps verkiezingszege het beleid van de toekomstige regering besproken.

Flynn sprak in december 2016 illegaal met Kisljak over Amerikaanse sancties tegen Moskou en een aanstaande stemming over een VN-resolutie over het Israëlische kolonisatiebeleid.

Flynn loog ook tegen vicepresident Mike Pence over zijn contacten, wat binnen de nieuwe regering leidde tot ongerustheid.

De voormalige generaal was de enige die schuld bekende tijdens het onderzoek van Robert Mueller naar Russische inmenging tijdens de presidentsverkiezingen van 2016, toen Hillary Clinton het onderspit delfde.

De man bleef niet bij de pakken zitten en vocht de kwestie aan bij het gerecht. Hij argumenteerde er dat zijn bekentenis geschrapt moet worden en zei dat hij het slachtoffer was van misleiding.

In mei van dit jaar raakte dan bekend dat het ministerie van Justitie de aanklachten tegen Flynn laat vallen. Het ministerie vroeg het federaal gerechtshof in de hoofdstad Washington om een einde te maken aan de procedure.

Eerder gebruikte Trump zijn presidentiële bevoegdheid al om medewerker Roger Stone gratie te verlenen. Stone was onder meer veroordeeld voor het afleggen van valse verklaringen tegenover een commissie van het Congres en een poging een getuige te beïnvloeden.

Trump maakte het nieuws woensdagavond bekend via Twitter. 'Het is mijn grote eer aan te kondigen dat generaal Michael T. Flynn volledige gratie heeft gekregen.' Hij feliciteerde Flynn en zijn familie nog. 'Ik weet dat je nu echt een fantastische Thanksgiving zult hebben.'Flynn moest al vroeg in de ambtstermijn van Trump de regering verlaten. Hij maakte maar enkele weken deel uit van de Trump-regering. Hij gaf toe dat hij gelogen had over contacten met Sergey Kislak, destijds de Russische ambassadeur in Washington. De twee hadden na Trumps verkiezingszege het beleid van de toekomstige regering besproken. Flynn sprak in december 2016 illegaal met Kisljak over Amerikaanse sancties tegen Moskou en een aanstaande stemming over een VN-resolutie over het Israëlische kolonisatiebeleid. Flynn loog ook tegen vicepresident Mike Pence over zijn contacten, wat binnen de nieuwe regering leidde tot ongerustheid. De voormalige generaal was de enige die schuld bekende tijdens het onderzoek van Robert Mueller naar Russische inmenging tijdens de presidentsverkiezingen van 2016, toen Hillary Clinton het onderspit delfde. De man bleef niet bij de pakken zitten en vocht de kwestie aan bij het gerecht. Hij argumenteerde er dat zijn bekentenis geschrapt moet worden en zei dat hij het slachtoffer was van misleiding. In mei van dit jaar raakte dan bekend dat het ministerie van Justitie de aanklachten tegen Flynn laat vallen. Het ministerie vroeg het federaal gerechtshof in de hoofdstad Washington om een einde te maken aan de procedure. Eerder gebruikte Trump zijn presidentiële bevoegdheid al om medewerker Roger Stone gratie te verlenen. Stone was onder meer veroordeeld voor het afleggen van valse verklaringen tegenover een commissie van het Congres en een poging een getuige te beïnvloeden.