Op een van de foto's is te zien hoe Donald Trump Angela Merkels hand aanraakt, terwijl de twee glimlachen, omgeven door de andere G7-leiders. Merkel deelde een gelijkaardige foto via Instagram zondag, waarop te zien is hoe ze met een strenge uitdrukking op haar gezicht op de tafel leunt terwijl ze tegen Trump lijkt te praten.

In die foto, die viraal ging, was de Amerikaanse president te zien met een uitdagende blik, de armen gekruist. De foto illustreerde het verhaal dat Trump alleen stond tegenover de andere wereldleiders. Maar nu beweert Trump dus dat ze misleidend is. 'Ik heb een fantastische relatie met Angela Merkel van Duitsland, maar de nepnieuwsmedia tonen alleen de slechte foto's (die woede suggereren) van de onderhandelingen over een akkoord', tweette Trump.

Op een andere foto is te zien hoe Trump de hand vasthoudt van de Franse president Emmanuel Macron, met de Canadese premier Justin Trudeau aan de andere kant. 'De nepnieuwsmedia zeggen dat ik het niet kon vinden met de andere leiders van de #G7-top in Canada. Opnieuw hebben ze het verkeerd!', schreef Trump, met dat laatste woord in blokletters.

Aan het einde van de omstreden top zette Trudeau kwaad bloed bij Trump door te zeggen dat het 'beledigend' is dat de VS de nationale veiligheid inroept om de Amerikaanse douanetarieven voor Canada te verantwoorden. Trump reageerde door Trudeau te beschuldigen van oneerlijkheid en door af te zien van een goedkeuring van het slotcommuniqué.

Op een van de foto's is te zien hoe Donald Trump Angela Merkels hand aanraakt, terwijl de twee glimlachen, omgeven door de andere G7-leiders. Merkel deelde een gelijkaardige foto via Instagram zondag, waarop te zien is hoe ze met een strenge uitdrukking op haar gezicht op de tafel leunt terwijl ze tegen Trump lijkt te praten. In die foto, die viraal ging, was de Amerikaanse president te zien met een uitdagende blik, de armen gekruist. De foto illustreerde het verhaal dat Trump alleen stond tegenover de andere wereldleiders. Maar nu beweert Trump dus dat ze misleidend is. 'Ik heb een fantastische relatie met Angela Merkel van Duitsland, maar de nepnieuwsmedia tonen alleen de slechte foto's (die woede suggereren) van de onderhandelingen over een akkoord', tweette Trump. Op een andere foto is te zien hoe Trump de hand vasthoudt van de Franse president Emmanuel Macron, met de Canadese premier Justin Trudeau aan de andere kant. 'De nepnieuwsmedia zeggen dat ik het niet kon vinden met de andere leiders van de #G7-top in Canada. Opnieuw hebben ze het verkeerd!', schreef Trump, met dat laatste woord in blokletters. Aan het einde van de omstreden top zette Trudeau kwaad bloed bij Trump door te zeggen dat het 'beledigend' is dat de VS de nationale veiligheid inroept om de Amerikaanse douanetarieven voor Canada te verantwoorden. Trump reageerde door Trudeau te beschuldigen van oneerlijkheid en door af te zien van een goedkeuring van het slotcommuniqué.