Nabij de oostkust in New York zorgden zondag tientallen auto's met Trump-vlaggen op een brug voor verkeerschaos. Ook in New Jersey veroorzaakten auto's van Trump-aanhangers files over een lengte van zo'n acht kilometer. In Richmond, (Virginia) raakten volgens de krant Daily News Record aanhangers van de president in de clinch met een groep van tegendemonstranten. Niemand raakte daarbij gewond.

In Floyd County (Georgia) gelastte de lokale Democratische partij een campagnebijeenkomst op zondag dan weer af wegens de aanwezigheid van gewapende Trump-supporters. Omdat de president op bezoek kwam, kon er geen politie meer vrijgemaakt worden om de campagnebijeenkomst bij te wonen.

Eerder haalde een incident in Texas de krantenkoppen. Op videobeelden was te zien hoe een campagnebus van het team van Joe Biden op een snelweg werd omsingeld door pick-ups en SUV's met Trump-vlaggen. De federale politiedienst FBI heeft een onderzoek ingesteld naar intimidatie. Trump zelf deelde de video op Twitter met het bijschrift: 'I love Texas!'.

Veiligheidsmaatregelen

Uit vrees voor gewelddadige protesten hebben talrijke winkels, restaurants en hotels in onder meer New York hun deuren en etalages gebarricadeerd. Vooral rond Times Square en de chique winkelstraat Fifth Avenue plaatsen ambachtslieden houten panelen voor de ramen.

De politie sloot ook het gebied rond Trump Tower, een wolkenkrabber van president Donald Trump op Fifth Avenue, af met versperringen. De ordediensten zullen voorbereid zijn op vele en lange protesten, zei burgemeester Bill de Blasio. Er wordt ook rekening gehouden met confrontaties tussen groepen. Als het gewelddadig wordt, wordt meteen ingegrepen, aldus de burgemeester. Na de presidentsverkiezingen van 2016 waren er tal van demonstraties in de metropool. De meeste verliepen vreedzaam.

Ook elders in de Verenigde Staten worden veiligheidsmaatregelen genomen met het oog op mogelijke onrust op en na de verkiezingsdag. Het gebied rond het Witte Huis in Washington wordt afgezet. De beroemde winkelstraat Rodeo Drive in Beverly Hills blijft twee dagen lang gesloten voor auto's en voetgangers. (Belga)

Nabij de oostkust in New York zorgden zondag tientallen auto's met Trump-vlaggen op een brug voor verkeerschaos. Ook in New Jersey veroorzaakten auto's van Trump-aanhangers files over een lengte van zo'n acht kilometer. In Richmond, (Virginia) raakten volgens de krant Daily News Record aanhangers van de president in de clinch met een groep van tegendemonstranten. Niemand raakte daarbij gewond.In Floyd County (Georgia) gelastte de lokale Democratische partij een campagnebijeenkomst op zondag dan weer af wegens de aanwezigheid van gewapende Trump-supporters. Omdat de president op bezoek kwam, kon er geen politie meer vrijgemaakt worden om de campagnebijeenkomst bij te wonen. Eerder haalde een incident in Texas de krantenkoppen. Op videobeelden was te zien hoe een campagnebus van het team van Joe Biden op een snelweg werd omsingeld door pick-ups en SUV's met Trump-vlaggen. De federale politiedienst FBI heeft een onderzoek ingesteld naar intimidatie. Trump zelf deelde de video op Twitter met het bijschrift: 'I love Texas!'.Uit vrees voor gewelddadige protesten hebben talrijke winkels, restaurants en hotels in onder meer New York hun deuren en etalages gebarricadeerd. Vooral rond Times Square en de chique winkelstraat Fifth Avenue plaatsen ambachtslieden houten panelen voor de ramen. De politie sloot ook het gebied rond Trump Tower, een wolkenkrabber van president Donald Trump op Fifth Avenue, af met versperringen. De ordediensten zullen voorbereid zijn op vele en lange protesten, zei burgemeester Bill de Blasio. Er wordt ook rekening gehouden met confrontaties tussen groepen. Als het gewelddadig wordt, wordt meteen ingegrepen, aldus de burgemeester. Na de presidentsverkiezingen van 2016 waren er tal van demonstraties in de metropool. De meeste verliepen vreedzaam. Ook elders in de Verenigde Staten worden veiligheidsmaatregelen genomen met het oog op mogelijke onrust op en na de verkiezingsdag. Het gebied rond het Witte Huis in Washington wordt afgezet. De beroemde winkelstraat Rodeo Drive in Beverly Hills blijft twee dagen lang gesloten voor auto's en voetgangers. (Belga)