Trump stuurt militairen naar grens met Mexico

04/04/18 om 22:20 - Bijgewerkt om 22:19

Bron: Belga

De Amerikaanse president Donald Trump heeft de opstelling van de National Guard, een onderdeel van de Amerikaanse reservestrijdkrachten, aan de grens met Mexico bevolen. Die moet de illegale immigratie tegenhouden.

Trump stuurt militairen naar grens met Mexico

Het oude grenshek en de nieuwe grensmuur tussen Mexico en de VS in San Diego. © Narciso Contreras

De president van de Verenigde Staten heeft 'de inzet van de Nationale Garde aan de zuidwestelijke grens bevolen om de grenswachters te helpen', zei Kirstjen Nielsen, de Amerikaanse minister van Binnenlandse Veiligheid.

'We hopen dat deze ontplooiing onmiddellijk van start gaat', voegde ze eraan toe. Het is nog niet bekend hoeveel soldaten er precies naar de grens zullen worden gestuurd.

President Donald Trump zei dinsdag al in een toespraak dat hij troepen wil laten patrouilleren langs de Mexicaanse grens zolang zijn fameuze muur er niet staat.

Hij verwees naar een groep van een duizendtal migranten uit Honduras en Guatemala, die momenteel via Mexico op weg zouden zijn naar de VS. 'Als die groep onze grens bereikt, dan zijn onze wetten zo zwak en zielig, dat het lijkt alsof we geen grens hebben', zei hij.

Eerder op woensdag riep Trump het Congres op om strengere immigratiewetten door te voeren. In een tweet zei hij dat hij zelf ook streng zou optreden.

Onze partners