Trump schildert Biden af als ‘ergste nachtmerrie’ van Amerikaanse volk

De Democratische presidentskandidaat Joe Biden (links) wordt door president Donald Trump vaak als 'Slaperige Joe' omschreven © Reuters

Een verkiezingsoverwinning van de Democratische presidentskandidaat Joe Biden zou ‘de ergste nachtmerrie’ van de Amerikanen zijn. Dat heeft zijn rivaal, huidig president Donald Trump, donderdag verklaard.

Trump lanceerde zijn forse aanval in een speech in Old Forge, in de swing state Pennsylvania. De toespraak vond plaats op minder dan tien kilometer van de stad Scranton, de geboorteplaats van Biden. De president probeerde zijn tegenstrever dan ook af te schilderen als iemand die het volk in de steek heeft gelaten. ‘Hij is vertrokken. Hij heeft jullie achtergelaten’, zo klonk het. ‘Biden houdt zich al een halve eeuw in Washington bezig met de uitverkoop van ons land, met het afpakken van onze banen en toestaan dat andere landen onze banen inpikken’.

Tijdens zijn uithaal liet Trump ook uitschijnen dat de Democraten de economie zouden ruïneren en het land in anarchie zouden storten als ze in november de verkiezingen winnen. Ze zijn ‘compleet krankzinnig’, beweerde hij. ‘Als jullie een beeld willen van jullie leven met Biden als president denk dan aan de rokende puinhopen in Minneapolis, de gewelddadige anarchie van Portland, de met bloed besmeurde stoepen van Chicago, en stel je de rotzooi voor die naar jullie stad komt’.

Trump stelde tot slot dat de Democraten de belastingen drastisch zouden verhogen. ‘Deze verkiezing gaat over het overleven van de natie’, klonk het.

Biden accepteert nominatie

De aanval kwam er enkele uren voordat Biden de nominatie als Democratische presidentskandidaat accepteerde. Biden beloofde dat hij de president zal zijn van alle Amerikanen, dus niet enkel van de mensen die voor hem zullen stemmen. Hij beloofde dat hij ‘vanaf de eerste dag’ als president werk zal maken van een nationale strategie om de coronacrisis aan te pakken.

Voorts wil hij miljoenen banen creëren en de raciale ongelijkheid in het land aanpakken.

De 77-jarige Biden, die zelf acht jaar lang vicepresident was van Barack Obama, trekt naar de presidentverkiezingen met de 55-jarige senator Kamala Harris als running mate.

Partner Content