Die kwam er terwijl de Mexicaanse minister van Buitenlandse Zaken Marcelo Erbrard en andere Mexicaanse topambtenaren in Washington zijn om er praten over het plan van Trump om vanaf volgende week een heffing van vijf procent in te voeren op alle Mexicaanse goederen.

Hij wil het Midden-Amerikaanse land daarmee onder druk zetten meer te doen om de influx van migranten in de VS tegen te houden. Ebrard zei eerder dat de heffing beide landen schade zal toebrengen en Mexico zal verzwakken bij het helpen stoppen van de golf van mensen uit landen als El Salvador, Guatemala en Honduras.

Die kwam er terwijl de Mexicaanse minister van Buitenlandse Zaken Marcelo Erbrard en andere Mexicaanse topambtenaren in Washington zijn om er praten over het plan van Trump om vanaf volgende week een heffing van vijf procent in te voeren op alle Mexicaanse goederen. Hij wil het Midden-Amerikaanse land daarmee onder druk zetten meer te doen om de influx van migranten in de VS tegen te houden. Ebrard zei eerder dat de heffing beide landen schade zal toebrengen en Mexico zal verzwakken bij het helpen stoppen van de golf van mensen uit landen als El Salvador, Guatemala en Honduras.