Donald Trump zei dit zaterdag in Florida tijdens een toespraak voor Republikeinse geldschieters.

'Hij is nu president voor het leven. President voor het leven. En hij is geweldig', zei Trump volgens nieuwszender CNN, die een opname in handen kreeg van de opmerking die Trump maakte achter gesloten deuren in zijn buitenverblijf Mar-a-Lago. 'En kijk, hij was in staat om het te doen. Ik vind het geweldig'. 'Misschien zullen we dat ooit eens uitproberen', aldus een grappende Trump, die hieromtrent wel werd toegejuicht door aanwezigen.

Voor het leven

De regerende Communistische Partij stelde vorige maand voor om de limiet van twee presidentiële ambtstermijnen af te schaffen. Het was de gewezen Chinese leider Deng Xiaoping die een te grote machtsconcentratie had proberen te beknotten na zijn aantreden eind jaren zeventig, om uitwassen te vermijden als die onder zijn voorganger Mao Zedong. Het marionettenparlement van China zal de maatregel zo goed als zeker goedkeuren tijdens zijn jaarlijkse zitting die start op 5 maart.

In de VS is de president beperkt tot twee ambtstermijnen.

Donald Trump was tijdens de verkiezingscampagne heel kritisch voor China, maar gaat sindsdien prat op zijn goede band met de Chinese president.

Donald Trump zei dit zaterdag in Florida tijdens een toespraak voor Republikeinse geldschieters.'Hij is nu president voor het leven. President voor het leven. En hij is geweldig', zei Trump volgens nieuwszender CNN, die een opname in handen kreeg van de opmerking die Trump maakte achter gesloten deuren in zijn buitenverblijf Mar-a-Lago. 'En kijk, hij was in staat om het te doen. Ik vind het geweldig'. 'Misschien zullen we dat ooit eens uitproberen', aldus een grappende Trump, die hieromtrent wel werd toegejuicht door aanwezigen.De regerende Communistische Partij stelde vorige maand voor om de limiet van twee presidentiële ambtstermijnen af te schaffen. Het was de gewezen Chinese leider Deng Xiaoping die een te grote machtsconcentratie had proberen te beknotten na zijn aantreden eind jaren zeventig, om uitwassen te vermijden als die onder zijn voorganger Mao Zedong. Het marionettenparlement van China zal de maatregel zo goed als zeker goedkeuren tijdens zijn jaarlijkse zitting die start op 5 maart.In de VS is de president beperkt tot twee ambtstermijnen.Donald Trump was tijdens de verkiezingscampagne heel kritisch voor China, maar gaat sindsdien prat op zijn goede band met de Chinese president.