Trump pleit na aanslag in Londen opnieuw voor inreisverbod uit zes moslimlanden

© reuters

Meteen na de aanslag in Londen heeft Amerikaans president Donald Trump zijn pleidooi voor een inreisverbod uit zes moslimlanden herhaald.

“We moeten slim, waakzaam en hard zijn. De rechtbanken moeten ons onze rechten teruggeven. We hebben het inreisverbod nodig als extra beveiling”, meldt Trump op Twitter.

Eerder deze week stapte het Witte Huis naar het Hooggerechtshof om het Amerikaans inreisverbod te herstellen voor burgers uit zes moslimlanden. Via het inreisverbod wil Trump reizigers weren uit Syrië, Iran, Libië, Soedan, Jemen en Somalië.

Die stap kwam er nadat een federale rechter in Virginia Trumps omstreden inreisverbod opnieuw had opgeschort.

Trump en zijn medewerkers hadden tijdens zijn campagne voor de presidentsverkiezingen zelfs herhaaldelijk voor een ‘algemeen inreisverbod voor moslims’ gepleit. Volgens bepaalde rechters is een dergelijk verbod discriminerend en in strijd met de grondwet.

Volgens het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft Trump het recht om een inreisverbod in te voeren, omdat hij als president de nationale veiligheid moet waarborgen.

Afgelopen nacht heeftTrump ook al via Twitter zijn steun toegezegd aan Groot-Brittannië. “Wat de VS ook kunnen doen om te helpen in Londen en het Verenigd Koninkrijk, we zullen er zijn. WE ZIJN MET JULLIE. GOD ZEGENE”, zo tweette hij in hoofdletters.

Partner Content