Trump over Harvey: ‘We komen hier sterker uit’

President Donald Trump en de Finse president Sauli Niinistö houden een gezamenlijke persconferentie, 28 augustus 2017. © AFP

De Amerikaanse staten Texas en Louisiana, die zwaar getroffen zijn door de tropische storm Harvey, kunnen op de volledige steun rekenen van de federale regering . Het herstel en heropbouw voor de getroffen regio’s zal lang en zwaar zijn, zei president Donald Trump maandag in het Witte Huis.

De president zei dat hij en zijn team ‘100 procent met hen waren’, verwijzend naar de inwoners van de zuidelijke staten die nu al dagenlang geteisterd worden door zware regenval en stormweer.

‘Alles wat kan, stel ik ter beschikking van de lokale overheden.’ Nu komt het erop neer om de mensen in veiligheid te brengen die nu nog in gevaar zijn, aldus nog Trump, die ondanks het zware herstel dat voor de boeg staat, positief naar de toekomst kijkt. ‘We slaan er ons door, we komen hier sterker uit. En geloof me, we zullen groter, beter en sterker zijn dan ooit. De wederopbouw zal beginnen. En uiteindelijk zal het iets speciaal worden’, gaf de president nog mee, die in zijn ambtswoning geflankeerd werd door de Finse president Sauli Niinistö.

Partner Content