Tijdens de campagne voor de presidentsverkiezingen van 2016 onderhandelde de Trump Organization over de bouw van een Trump Tower met honderd verdiepingen in de Russische hoofdstad. Het plan was de Russische president Poetin een luxe-optrekje van vijftig miljoen dollar te geven. Steeds volgens BuzzFeed besprak Michael Cohen, de toenmalige persoonlijke advocaat van Trump, de zaak met Kremlinwoordvoerder Dmitri Peskov, en leidde hij ook de onderhandelingen. Maar het project ging uiteindelijk niet door.

Of Trump al dan niet weet had van het plan Poetin een penthouse te geven, is niet duidelijk. Juist de Trump-toren in Moskou staat centraal in de schuldigverklaring van Cohen voor meineed tegenover het Congres, dat hem heeft verhoord in de Rusland-affaire. Daarin gaat het om mogelijke 'collusie' van het campagneteam-Trump met Russische functionarissen en mogelijke Russische inmenging in de door Trump gewonnen stembusslag.

Tijdens de campagne voor de presidentsverkiezingen van 2016 onderhandelde de Trump Organization over de bouw van een Trump Tower met honderd verdiepingen in de Russische hoofdstad. Het plan was de Russische president Poetin een luxe-optrekje van vijftig miljoen dollar te geven. Steeds volgens BuzzFeed besprak Michael Cohen, de toenmalige persoonlijke advocaat van Trump, de zaak met Kremlinwoordvoerder Dmitri Peskov, en leidde hij ook de onderhandelingen. Maar het project ging uiteindelijk niet door. Of Trump al dan niet weet had van het plan Poetin een penthouse te geven, is niet duidelijk. Juist de Trump-toren in Moskou staat centraal in de schuldigverklaring van Cohen voor meineed tegenover het Congres, dat hem heeft verhoord in de Rusland-affaire. Daarin gaat het om mogelijke 'collusie' van het campagneteam-Trump met Russische functionarissen en mogelijke Russische inmenging in de door Trump gewonnen stembusslag.