In een brief aan de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, de Democrate Nancy Pelosi, schrijft Trump dat hij geen vertrouwen meer heeft in inspecteur-generaal Steve Linick, zonder daarvoor een reden te geven. Volgens een Democratische bron voerde Linick een onderzoek naar klachten dat Pompeo misbruik zou hebben gemaakt van zijn macht voor persoonlijke belangen.

Zo vliegt de minister vaak met het regeringsvliegtuig naar het buitenland, samen met zijn vrouw. Dat laatste levert hem kritiek op, want zij heeft geen enkele officiële rol. En volgens onbevestigde berichten zou de minister ook een politiek assistent klusjes hebben laten opknappen voor hem en zijn vrouw, zoals eten halen en de hond oppikken.

"Het feit dat Linick wordt ontslagen middenin zo'n onderzoek doet sterk uitschijnen dat het om een illegale wraakoefening gaat", reageerde de Democraat Eliot Engel, die de commissie Buitenlandse Zaken voorzit. Ook Nancy Pelosi is niet te spreken over het ontslag. Volgens haar wordt Linick gestraft "omdat hij zijn opdracht van bescherming van de grondwet en de nationale veiligheid eervol uitvoerde".

Linick werd in 2013 door Trumps voorganger Barack Obama aangesteld om toezicht te houden op de 70 miljard dollar van de Amerikaanse diplomatie. Hij wordt opgevolgd door Stephen Akard, een voormalige assistent van vicepresident Mike Pence.

In een brief aan de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, de Democrate Nancy Pelosi, schrijft Trump dat hij geen vertrouwen meer heeft in inspecteur-generaal Steve Linick, zonder daarvoor een reden te geven. Volgens een Democratische bron voerde Linick een onderzoek naar klachten dat Pompeo misbruik zou hebben gemaakt van zijn macht voor persoonlijke belangen. Zo vliegt de minister vaak met het regeringsvliegtuig naar het buitenland, samen met zijn vrouw. Dat laatste levert hem kritiek op, want zij heeft geen enkele officiële rol. En volgens onbevestigde berichten zou de minister ook een politiek assistent klusjes hebben laten opknappen voor hem en zijn vrouw, zoals eten halen en de hond oppikken. "Het feit dat Linick wordt ontslagen middenin zo'n onderzoek doet sterk uitschijnen dat het om een illegale wraakoefening gaat", reageerde de Democraat Eliot Engel, die de commissie Buitenlandse Zaken voorzit. Ook Nancy Pelosi is niet te spreken over het ontslag. Volgens haar wordt Linick gestraft "omdat hij zijn opdracht van bescherming van de grondwet en de nationale veiligheid eervol uitvoerde". Linick werd in 2013 door Trumps voorganger Barack Obama aangesteld om toezicht te houden op de 70 miljard dollar van de Amerikaanse diplomatie. Hij wordt opgevolgd door Stephen Akard, een voormalige assistent van vicepresident Mike Pence.