"Indien een ontmoeting met hem zou kunnen bewerkstelligd worden, zou ik dat absoluut doen, zou ik me geëerd voelen dit te doen", zei Trump maandag in een interview met Bloomberg. "Als het onder de juiste omstandigheden zou gebeuren. Maar ik zou het doen", voegde hij eraan toe.

Het conflict rond het Noord-Koreaans atoomprogramma is de afgelopen weken ten top gedreven. Trump waarschuwde de voorbije weken voor een "grote, grote catastrofe". Het geïsoleerde communistische regime voerde evenwel zaterdag een nieuwe raketlancering uit, die echter mislukte.

Ondanks verschillende VN-resoluties blijft het Noord-Koreaans regime zijn nucleair programma voortzetten en ontwikkelt het raketten, die naast Zuid-Korea en Japan ook de Amerikaanse kusten kunnen bereiken. Trump had al tijdens de verkiezingscampagne gezegd dat hij bereid is Kim Jong Un te ontmoeten.

Boos

Later op maandag liep Trump ook boos weg bij een interview door CBS-journalist John Dickerson. Trump begon over zijn claims dat president Obama had laten afluisteren tijdens de campagne. Nadat Dickerson hem daarover doorvroeg, werd hij boos en liep hij weg uit de interviewsetting naar zijn bureau in de Oval Office. Hij maakte een handgebaar om Dickerson weg te wuiven, volgens CNN.

"Indien een ontmoeting met hem zou kunnen bewerkstelligd worden, zou ik dat absoluut doen, zou ik me geëerd voelen dit te doen", zei Trump maandag in een interview met Bloomberg. "Als het onder de juiste omstandigheden zou gebeuren. Maar ik zou het doen", voegde hij eraan toe.Het conflict rond het Noord-Koreaans atoomprogramma is de afgelopen weken ten top gedreven. Trump waarschuwde de voorbije weken voor een "grote, grote catastrofe". Het geïsoleerde communistische regime voerde evenwel zaterdag een nieuwe raketlancering uit, die echter mislukte. Ondanks verschillende VN-resoluties blijft het Noord-Koreaans regime zijn nucleair programma voortzetten en ontwikkelt het raketten, die naast Zuid-Korea en Japan ook de Amerikaanse kusten kunnen bereiken. Trump had al tijdens de verkiezingscampagne gezegd dat hij bereid is Kim Jong Un te ontmoeten.Later op maandag liep Trump ook boos weg bij een interview door CBS-journalist John Dickerson. Trump begon over zijn claims dat president Obama had laten afluisteren tijdens de campagne. Nadat Dickerson hem daarover doorvroeg, werd hij boos en liep hij weg uit de interviewsetting naar zijn bureau in de Oval Office. Hij maakte een handgebaar om Dickerson weg te wuiven, volgens CNN.