Trump ontmoet Merkel 'binnenkort' in Washington

05/04/18 om 21:36 - Bijgewerkt om 21:34

Bron: Belga

De Duitse bondskanselier Angela Merkel zakt binnenkort af naar de Amerikaanse hoofdstad Washington voor een ontmoeting met president Trump. Dat bevestigt een woordvoerder van het Witte Huis donderdag. Over de datum en de verdere details moet nog overlegd worden.

Trump ontmoet Merkel 'binnenkort' in Washington

Angela Merkel © REUTERS

De Duitse krant Bild meldde eerder op de dag al dat het bezoek voor 27 april zou zijn. Als het Bild-bericht klopt, dan ziet Donald Trump de Duitse bondskanselier drie dagen voor hij de Franse president Emmanuel Macron ontmoet. In maart vorig jaar was Angela Merkel al eens in Washington. Tijdens de gezamenlijke persconferentie toen hing er een gespannen sfeer tussen de twee politici.

De twee verborgen ook hun meningsverschillen, over onder meer immigratie en vrijhandel, niet. De importheffingen op staal en aluminium die Trump ingevoerd heeft, leidden de afgelopen weken tot zware spanningen met de Europese Unie, en Duitsland in het bijzonder. Na intens overleg besliste het Witte Huis om de EU tot 1 mei uit te sluiten van die extra heffingen.

Onze partners