Trump ontkent dat hij dochter Ivanka als running mate wilde

Ivanka Trump © getty

‘Onjuist en totaal belachelijk’, zegt de president dinsdagochtend op Twitter.

De Amerikaanse president Donald Trump ontkent op Twitter dat hij in aanloop naar de verkiezingen in 2016 meerdere keren zijn dochter Ivanka Trump als running mate heeft voorgesteld, zoals zijn voormalig campagnemedewerker Rick Gates in zijn nieuwe boek schrijft. Op Twitter haalt hij uit naar nieuwszender CNN, die er ook over berichtte.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1310791096138706945Donald J. Trumphttps://twitter.com/realDonaldTrump

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

550rich3153600000Twitterhttps://twitter.com1.0

Persbureau Bloomberg, dat al een kopie in handen heeft van het boek van Gates, meldde maandag al dat Trump in 2016 het plan had opgevat om zijn dochter en oogappel running mate te maken. ‘Ik denk dat het Ivanka moet zijn. Wat denken jullie over Ivanka als mijn vicepresident?’, zou hij hebben geopperd.

Gates schrijft daarbij dat hij niet dacht dat Trump een grapje maakte. Uiteindelijk zou Ivanka zelf tegen haar vader gezegd hebben dat ze het geen goed idee vond. Zij werd wel, net als haar man Jared Kushner, aangewezen als politiek adviseur.

De evangelisch-christelijke gouverneur van de staat Indiana, Mike Pence, werd running mate en later vicepresident.

Trump ligt geregeld onder vuur omdat hij geneigd is zijn kinderen en schoonzoon nauw te betrekken bij het presidentschap. Hun kennis en vaardigheden worden daarbij niet zelden in twijfel getrokken.

Het boek van Rick Gates, getiteld ‘Wicked game: an insider’s story on how Trump won, Mueller failed and America lost’, verschijnt op 13 oktober.

Rick Gates was in 2016 de tweede man van Trumps campagneteam. Hij werd in 2019 veroordeeld tot een celstraf van 45 dagen in het onderzoek naar veronderstelde Russische inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content