Niet zolang geleden lagen tv-anchors Joe Scarborough en Mika Brzezinski onder vuur omdat ze zo vaak, en zo vaak kritiekloos, hun ochtenduitzending openstelden voor Donald Trump. Morning Joe, zo heet de uitzending van de doorgaans linkse nieuwszender MSNBC, was een van de eerste tv-programma's die Trump als een kanshebber en zelfs een favoriet voor de Republikeinse voorverkiezingen naar voor schoof.

Het programma is gebaseerd op een links-rechts-dynamiek, waarbij Brzezinski de linkerpool vertegenwoordigt, en Scarborough, een gewezen Republikeinse verkozene in het Huis van Afgevaardigden, de rechterpool.

Intussen heeft Scarborough de presidentskandidaat in een opiniestuk in The Washington Post omschreven als een gevaar voor de natie, en de Republikeinse partij opgeroepen om Trump te dumpen. Trump, die ooit de programmamakers bedankte voor hun steun, is nu stukken zuurder over de anchors.

Maandagochtend stond zijn tv blijkbaar op MSNBC, en had hij zijn smartphone bij de hand.

'Twee clowns!'

De tweet begon voor zijn doen mild. "Probeerde vanmorgen naar het met slechte kijkcijfers kampende Morning Joe te kijken. Onbekijkbaar". Dan werd het venijnig: "Morning Mika is geschift, een neurotische en niet heel pientere puinhoop".

Dat werd snel gevolgd door een tweede tweet: "Ooit, als het wat rustiger wordt, zal ik het echte verhaal vertellen achter Joe en zijn heel onzekere langdurige vriendin Morning Mika. Twee clowns!"

Mika Brzezinski is in juni gescheiden, en Scarborough is al een paar jaar geleden gescheiden. In roddelpagina's van boulevardkranten wordt vaak gesuggereerd of geschreven dat de twee meer zijn dan collega's, maar officieel is het zeker niet. Wel goed dat een presidentskandidaat dat even aan de wereld meldt, en daardoor vrij spel geeft aan wie erover wil speculeren.

Scarborough en vele anderen reageerden, sommigen geamuseerd. Niet weinigen koppelden de tweet van Trump aan zijn poging om spijt te betuigen over uitspraken die pijn veroorzaken.

De Trump-tweets kwamen er in alle vroegte, misschien vooraleer zijn nieuwe campagneteam op post was om hem aan de nieuwe strakke lijn van zijn campagne te herinneren. Het mantra van het nieuwe team is dat elke afleiding een verlies van kostbare campagnetijd is. Van de andere kant is het hernieuwde motto: Laat Trump Trump zijn. Allicht is dit wie hij is.

Niet zolang geleden lagen tv-anchors Joe Scarborough en Mika Brzezinski onder vuur omdat ze zo vaak, en zo vaak kritiekloos, hun ochtenduitzending openstelden voor Donald Trump. Morning Joe, zo heet de uitzending van de doorgaans linkse nieuwszender MSNBC, was een van de eerste tv-programma's die Trump als een kanshebber en zelfs een favoriet voor de Republikeinse voorverkiezingen naar voor schoof. Het programma is gebaseerd op een links-rechts-dynamiek, waarbij Brzezinski de linkerpool vertegenwoordigt, en Scarborough, een gewezen Republikeinse verkozene in het Huis van Afgevaardigden, de rechterpool.Intussen heeft Scarborough de presidentskandidaat in een opiniestuk in The Washington Post omschreven als een gevaar voor de natie, en de Republikeinse partij opgeroepen om Trump te dumpen. Trump, die ooit de programmamakers bedankte voor hun steun, is nu stukken zuurder over de anchors.Maandagochtend stond zijn tv blijkbaar op MSNBC, en had hij zijn smartphone bij de hand. De tweet begon voor zijn doen mild. "Probeerde vanmorgen naar het met slechte kijkcijfers kampende Morning Joe te kijken. Onbekijkbaar". Dan werd het venijnig: "Morning Mika is geschift, een neurotische en niet heel pientere puinhoop".Dat werd snel gevolgd door een tweede tweet: "Ooit, als het wat rustiger wordt, zal ik het echte verhaal vertellen achter Joe en zijn heel onzekere langdurige vriendin Morning Mika. Twee clowns!"Mika Brzezinski is in juni gescheiden, en Scarborough is al een paar jaar geleden gescheiden. In roddelpagina's van boulevardkranten wordt vaak gesuggereerd of geschreven dat de twee meer zijn dan collega's, maar officieel is het zeker niet. Wel goed dat een presidentskandidaat dat even aan de wereld meldt, en daardoor vrij spel geeft aan wie erover wil speculeren.Scarborough en vele anderen reageerden, sommigen geamuseerd. Niet weinigen koppelden de tweet van Trump aan zijn poging om spijt te betuigen over uitspraken die pijn veroorzaken. De Trump-tweets kwamen er in alle vroegte, misschien vooraleer zijn nieuwe campagneteam op post was om hem aan de nieuwe strakke lijn van zijn campagne te herinneren. Het mantra van het nieuwe team is dat elke afleiding een verlies van kostbare campagnetijd is. Van de andere kant is het hernieuwde motto: Laat Trump Trump zijn. Allicht is dit wie hij is.