Trump gaat zaterdag naar Zuid-Korea, nadat hij de G20-top bijwoonde in Japan. Er werd al gespeculeerd dat hij de gedemilitariseerde zone zou bezoeken.

'Terwijl ik daar ben, als Voorzitter Kim van Noord-Korea dit ziet, zou ik hem ontmoeten aan de grens/DMZ om slechts even zijn hand te schudden en hallo te zeggen(?)!', schreef Trump op Twitter.

De Amerikaanse president heeft Kim al twee keer ontmoet, de eerste keer in Singapore en later in de Vietnamese hoofdstad Hanoi. De tweede ontmoeting draaide uit op een sisser. Trump en Kim kortten hun verblijf in Hanoi in, en kwamen zelfs niet met een gemeenschappelijke verklaring omdat ze geen akkoord konden vinden over de ontmanteling van de nucleaire programma's van Pyongyang, in ruil voor het opheffen van de sancties. Noord-Korea voert sindsdien de druk weer op.

In Japan ontmoet Trump onder meer nog de Chinese president Xi Jinping. Trump sprak vrijdag al met de Saoedi-Arabische kroonprins Mohammed bin Salman, die door de Amerikaanse inlichtingendiensten wordt verdacht van het plannen van de moord op journalist Jamal Khashoggi in Istanbul. Trump noemde de prins een 'vriend' en gaf geen antwoord op vragen van journalisten over de moord op Khashoggi.

Het Witte Huis sprak later in een verklaring van een 'productieve ontmoeting' over de dreiging uit Iran, de groeiende handel tussen de VS en Saoedi-Arabië en mensenrechten.

Trump optimistisch over handelsakkoord met China

De kans zit erin dat de VS en China tot een 'historisch' handelsakkoord zullen komen. Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump verklaard voor de ontmoeting met de Chinese president Xi Jinping in de marge van de G20-top in het Japanse Osaka.

'We waren heel dichtbij en er gebeurde iets en het stokte een beetje', verklaarde Trump, verwijzend naar de vorige onderhandelingen. 'Het zou historisch zijn als we een eerlijke deal zouden kunnen sluiten.'

Xi verklaarde dan weer dat een samenwerking beter is dan een confrontatie. 'China en de VS winnen allebei bij een samenwerking en verliezen bij een confrontatie', aldus de president.

Trump gaat zaterdag naar Zuid-Korea, nadat hij de G20-top bijwoonde in Japan. Er werd al gespeculeerd dat hij de gedemilitariseerde zone zou bezoeken. 'Terwijl ik daar ben, als Voorzitter Kim van Noord-Korea dit ziet, zou ik hem ontmoeten aan de grens/DMZ om slechts even zijn hand te schudden en hallo te zeggen(?)!', schreef Trump op Twitter.De Amerikaanse president heeft Kim al twee keer ontmoet, de eerste keer in Singapore en later in de Vietnamese hoofdstad Hanoi. De tweede ontmoeting draaide uit op een sisser. Trump en Kim kortten hun verblijf in Hanoi in, en kwamen zelfs niet met een gemeenschappelijke verklaring omdat ze geen akkoord konden vinden over de ontmanteling van de nucleaire programma's van Pyongyang, in ruil voor het opheffen van de sancties. Noord-Korea voert sindsdien de druk weer op.In Japan ontmoet Trump onder meer nog de Chinese president Xi Jinping. Trump sprak vrijdag al met de Saoedi-Arabische kroonprins Mohammed bin Salman, die door de Amerikaanse inlichtingendiensten wordt verdacht van het plannen van de moord op journalist Jamal Khashoggi in Istanbul. Trump noemde de prins een 'vriend' en gaf geen antwoord op vragen van journalisten over de moord op Khashoggi.Het Witte Huis sprak later in een verklaring van een 'productieve ontmoeting' over de dreiging uit Iran, de groeiende handel tussen de VS en Saoedi-Arabië en mensenrechten.Trump optimistisch over handelsakkoord met ChinaDe kans zit erin dat de VS en China tot een 'historisch' handelsakkoord zullen komen. Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump verklaard voor de ontmoeting met de Chinese president Xi Jinping in de marge van de G20-top in het Japanse Osaka.'We waren heel dichtbij en er gebeurde iets en het stokte een beetje', verklaarde Trump, verwijzend naar de vorige onderhandelingen. 'Het zou historisch zijn als we een eerlijke deal zouden kunnen sluiten.' Xi verklaarde dan weer dat een samenwerking beter is dan een confrontatie. 'China en de VS winnen allebei bij een samenwerking en verliezen bij een confrontatie', aldus de president.