Trump naar rechter om Twitteraccount terug te krijgen

Donald Trump opperde snel dat in Arizona massale kiesfraude had plaatsgevonden en dat de staat hem 'ontnomen' was. © iStock

De voormalige Amerikaans president Donald Trump wil via de rechtbank weer toegang krijgen tot zijn Twitteraccount. Uit rechtbankdocumenten die vrijdagavond in Miami (Florida) werden ingediend, blijkt dat Trump wil dat een rechter Twitter verplicht de oud-president tijdelijk laat terugkeren. Tegelijk start Trump een zaak op om permanent weer actief te kunnen worden op het sociale netwerk. Dat meldt Bloomberg, dat de documenten kon inkijken.

Volgens Trump werd hij van Twitter gegooid onder druk van zijn politieke rivalen in het Amerikaanse Congres. In november vorig jaar verloor de vastgoedtycoon de presidentsverkiezingen. Twitter wilde aan Bloomberg geen commentaar kwijt. Trump had op Twitter meer dan 88 miljoen volgers, maar hij werd op 8 januari van het platform gegooid.

Twee dagen eerder hadden zijn aanhangers een dodelijke bestorming uitgevoerd van het Capitool, om te vermijden dat de parlementsleden de overwinning van de Democraat Joe Biden zouden bevestigen. Op Twitter, en andere sociale media, had Trump herhaaldelijk en foutief beweerd dat de stembusgang frauduleus was verlopen.

Partner Content