Hij wijst het laatste voorstel van de Democraten af en wil pas na de presidentsverkiezingen een nieuwe wet laten stemmen, schrijft hij op Twitter.

De Democraten en Republikeinen raken het al maanden niet eens over nieuwe steunmaatregelen. Trump beschuldigt de Democrate Nancy Pelosi, de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, er nu van 'te kwader trouw' te handelen bij de gesprekken.

'Ik heb mijn vertegenwoordigers opgedragen om te stoppen met onderhandelen tot na de verkiezingen, wanneer ik meteen na mijn overwinning een grote stimuluswet zal aannemen', aldus het staatshoofd.

Drie dagen geleden Twitterde Trump vanuit het ziekenhuis nog dat 'ons land stimulus wil en nodig heeft'. 'Werk samen en krijg het voor elkaar!', luidde toen zijn oproep.

Nancy Pelosi, de leider van de Democraten in het Huis van Afgevaardigden, zegt dat Trump 'zichzelf op de eerste plaats zet, ten koste van het land, met de volledige steun van Republikeinse Congresleden.' Pelosi wijst op de waarschuwing van Jerome Powell, voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, die zei dat 'te weinig steun zal leiden tot een zwak herstel, met onnodige ontberingen voor huishoudens en bedrijven'.

Democraten hoopten in eerste instantie op een nieuw steunpakket van ruim 3.000 miljard dollar, maar stelden dat bedrag bij naar zo'n 2.400 miljard. De Republikeinen willen echter niet veel meer dan 1.000 miljard dollar uitgeven. Eind maart raakten de Republikeinen en Democraten het eens over een eerste pakket van zo'n 2.000 miljard dollar, maar sindsdien is het niet tot een tweede ronde gekomen.

Hij wijst het laatste voorstel van de Democraten af en wil pas na de presidentsverkiezingen een nieuwe wet laten stemmen, schrijft hij op Twitter.De Democraten en Republikeinen raken het al maanden niet eens over nieuwe steunmaatregelen. Trump beschuldigt de Democrate Nancy Pelosi, de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, er nu van 'te kwader trouw' te handelen bij de gesprekken. 'Ik heb mijn vertegenwoordigers opgedragen om te stoppen met onderhandelen tot na de verkiezingen, wanneer ik meteen na mijn overwinning een grote stimuluswet zal aannemen', aldus het staatshoofd. Drie dagen geleden Twitterde Trump vanuit het ziekenhuis nog dat 'ons land stimulus wil en nodig heeft'. 'Werk samen en krijg het voor elkaar!', luidde toen zijn oproep.Nancy Pelosi, de leider van de Democraten in het Huis van Afgevaardigden, zegt dat Trump 'zichzelf op de eerste plaats zet, ten koste van het land, met de volledige steun van Republikeinse Congresleden.' Pelosi wijst op de waarschuwing van Jerome Powell, voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, die zei dat 'te weinig steun zal leiden tot een zwak herstel, met onnodige ontberingen voor huishoudens en bedrijven'.Democraten hoopten in eerste instantie op een nieuw steunpakket van ruim 3.000 miljard dollar, maar stelden dat bedrag bij naar zo'n 2.400 miljard. De Republikeinen willen echter niet veel meer dan 1.000 miljard dollar uitgeven. Eind maart raakten de Republikeinen en Democraten het eens over een eerste pakket van zo'n 2.000 miljard dollar, maar sindsdien is het niet tot een tweede ronde gekomen.