De dinsdag gelanceerde blogsectie 'From the Desk of Donald J. Trump' doet denken aan Twitter, met dat verschil dat er alleen berichten van Trump zelf terug te vinden zijn. Bezoekers kunnen zijn berichten, foto's en video's wel op Twitter of Facebook delen, maar een reactie achterlaten of in discussie gaan is niet mogelijk.

Trump werd na de bestorming van het Capitool in januari verbannen van onder meer Twitter, Facebook en YouTube, omdat hij zijn volgers zou hebben opgehitst. Een onafhankelijk toezichtsorgaan van Facebook - het Oversight Board - zal woensdag om 18u Belgisch tijd beslissen of Trumps Facebookverbod gehandhaafd blijft.

De ban op Twitter is permanent, zo heeft het bedrijf eerder al laten weten. YouTube wil zijn profiel deblokkeren wanneer 'het risico op geweld is afgenomen'.

De dinsdag gelanceerde blogsectie 'From the Desk of Donald J. Trump' doet denken aan Twitter, met dat verschil dat er alleen berichten van Trump zelf terug te vinden zijn. Bezoekers kunnen zijn berichten, foto's en video's wel op Twitter of Facebook delen, maar een reactie achterlaten of in discussie gaan is niet mogelijk. Trump werd na de bestorming van het Capitool in januari verbannen van onder meer Twitter, Facebook en YouTube, omdat hij zijn volgers zou hebben opgehitst. Een onafhankelijk toezichtsorgaan van Facebook - het Oversight Board - zal woensdag om 18u Belgisch tijd beslissen of Trumps Facebookverbod gehandhaafd blijft. De ban op Twitter is permanent, zo heeft het bedrijf eerder al laten weten. YouTube wil zijn profiel deblokkeren wanneer 'het risico op geweld is afgenomen'.