Sedert november 2016 zegt de Republikein Trump dat zijn Democratische rivale Hillary Clinton drie tot vijf miljoen stemmen heeft gekregen die haar eigenlijk niet konden toekomen.

In totaal hebben bijna drie miljoen meer Amerikanen voor Clinton dan voor Trump gestemd. Maar door het spel van de kiesmannen/vrouwen die de staten naar het Electoral College mogen sturen en door het meerderheidsbeginsel haalde de vastgoedmagnaat het. Niettemin zit de nederlaag bij de "popular vote" bij Trump zo diep dat hij niet van de indruk losgeraakt dat alleen bedrog tot dit resultaat kon leiden. Experten houden fraude in de door Trump beschreven orde voor onmogelijk.

Amerikaanse media zien de presidentiële ondertekening van het decreet als een poging om een nieuw thema aan de orde te stellen tegen de achtergrond van het tumult rond het plotseling ontslaan van FBI-directeur James Comey.

Voorzitter van de commissie wordt vicepresident Mike Pence. Binnen dertig dagen moet een rapport voorliggen.

Sedert november 2016 zegt de Republikein Trump dat zijn Democratische rivale Hillary Clinton drie tot vijf miljoen stemmen heeft gekregen die haar eigenlijk niet konden toekomen. In totaal hebben bijna drie miljoen meer Amerikanen voor Clinton dan voor Trump gestemd. Maar door het spel van de kiesmannen/vrouwen die de staten naar het Electoral College mogen sturen en door het meerderheidsbeginsel haalde de vastgoedmagnaat het. Niettemin zit de nederlaag bij de "popular vote" bij Trump zo diep dat hij niet van de indruk losgeraakt dat alleen bedrog tot dit resultaat kon leiden. Experten houden fraude in de door Trump beschreven orde voor onmogelijk. Amerikaanse media zien de presidentiële ondertekening van het decreet als een poging om een nieuw thema aan de orde te stellen tegen de achtergrond van het tumult rond het plotseling ontslaan van FBI-directeur James Comey. Voorzitter van de commissie wordt vicepresident Mike Pence. Binnen dertig dagen moet een rapport voorliggen.