De legale en reguliere jacht kan helpen bepaalde dierenbestanden te behouden, zei de VS-milieubeschermingsdienst FWS. Het geld dat de jacht opbrengt, kan gaan naar maatregelen voor milieubescherming.

Milieubeschermers noemen de argumentatie onzin. 'Amerikaanse trofeeënjagers zouden geen olifanten mogen doden als hun populatie krimpt. Dat heeft niets met dierenbescherming te maken', zei Tanya Sanerib van het Organisation Center for Biological Diversity.

Ze noemt het choquerend dat de regering-Trump het verbod uitgerekend nu invoert, tijdens een militaire coup in Zimbabwe. In het land hebben militairen dinsdagnacht de macht overgenomen en de 93-jarige president Robert Mugabe onder huisarrest geplaatst.

De nieuwe regeling geldt voor lichaamsdelen van olifanten die sinds januari 2016 zijn gedood. De termijn loopt tot eind volgend jaar.

De NRA, de machtige wapenlobby in de VS, verwelkomt de maatregel. Met de opheffing van het verbod heeft de regering eens te meer het belang van een gereglementeerde jacht benadrukt voor het overleven van wilde diersoorten, zei NRA-voorzitter Chris Cox.

De legale en reguliere jacht kan helpen bepaalde dierenbestanden te behouden, zei de VS-milieubeschermingsdienst FWS. Het geld dat de jacht opbrengt, kan gaan naar maatregelen voor milieubescherming. Milieubeschermers noemen de argumentatie onzin. 'Amerikaanse trofeeënjagers zouden geen olifanten mogen doden als hun populatie krimpt. Dat heeft niets met dierenbescherming te maken', zei Tanya Sanerib van het Organisation Center for Biological Diversity. Ze noemt het choquerend dat de regering-Trump het verbod uitgerekend nu invoert, tijdens een militaire coup in Zimbabwe. In het land hebben militairen dinsdagnacht de macht overgenomen en de 93-jarige president Robert Mugabe onder huisarrest geplaatst. De nieuwe regeling geldt voor lichaamsdelen van olifanten die sinds januari 2016 zijn gedood. De termijn loopt tot eind volgend jaar. De NRA, de machtige wapenlobby in de VS, verwelkomt de maatregel. Met de opheffing van het verbod heeft de regering eens te meer het belang van een gereglementeerde jacht benadrukt voor het overleven van wilde diersoorten, zei NRA-voorzitter Chris Cox.