Trump: ‘Kritiek van Biden en Harris is anti-vaccinatieretoriek’

© Reuters

De Amerikaanse president Donald Trump beschuldigt zijn Democratische tegenstanders Joe Biden en Kamala Harris van anti-vaccinatieretoriek. Zij zeggen Trump niet te vertrouwen op het gebied van de vaccins en roepen Amerikanen op vooral naar wetenschappers te luisteren.

Trump heeft geopperd dat er een coronavaccin komt voor de verkiezingen in november. Hij ligt echter onder vuur omdat hij om politieke redenen druk zou uitoefenen op medische waakhonden om voor de verkiezingen een vaccin of remedie versneld goed te keuren.

De president beschuldigde Biden ervan levens in gevaar te brengen en noemde hem maandag ‘dom’. Trump eiste excuses voor wat hij betitelt als anti-vaccinatieretoriek. ‘Biden en zijn zeer linkse running mate – de meest linkse persoon in het Congres trouwens – zijn geen competente personen’, zei Trump in een persconferentie voor het Witte Huis.

‘Biden zou dit land kapot maken en zou deze economie kapot maken – en moet meteen zijn excuses aanbieden voor hun roekeloze anti-vaccinatieretoriek.’ Trump beschuldigde zijn tegenstander er vervolgens van de wetenschap te ondermijnen.

Partner Content