De zware beperkingen die nu in de Verenigde Staten gelden, hebben gewerkt, meent Trump. Tegelijk beklemtoonde hij de nood om waakzaam te blijven. De richtlijnen zouden er donderdag komen na een gesprek met de gouverneurs van de Amerikaanse deelstaten op donderdag.

De Verenigde Staten zijn, nog volgens Trump, de piek al gepasseerd. 'Hopelijk blijft dat duren', zei de president. Volgens de Amerikaanse universiteit Johns Hopkins, die wereldwijd cijfers van de coronacrisis verzamelt, zijn er in de VS meer dan 630.000 bevestigde gevallen en zowat 27.850 doden.

'Morgen (donderdag dus, nvdr.) wordt een belangrijke dag', zei Trump. Hij zei nog dat sommige staten nog voor 1 mei, de datum die hij zelf had vooropgesteld, zouden heropenen.

Trump wordt verweten dat hij de dreiging van het coronavirus te lang geminimaliseerd heeft.

De zware beperkingen die nu in de Verenigde Staten gelden, hebben gewerkt, meent Trump. Tegelijk beklemtoonde hij de nood om waakzaam te blijven. De richtlijnen zouden er donderdag komen na een gesprek met de gouverneurs van de Amerikaanse deelstaten op donderdag. De Verenigde Staten zijn, nog volgens Trump, de piek al gepasseerd. 'Hopelijk blijft dat duren', zei de president. Volgens de Amerikaanse universiteit Johns Hopkins, die wereldwijd cijfers van de coronacrisis verzamelt, zijn er in de VS meer dan 630.000 bevestigde gevallen en zowat 27.850 doden. 'Morgen (donderdag dus, nvdr.) wordt een belangrijke dag', zei Trump. Hij zei nog dat sommige staten nog voor 1 mei, de datum die hij zelf had vooropgesteld, zouden heropenen. Trump wordt verweten dat hij de dreiging van het coronavirus te lang geminimaliseerd heeft.