Dit is mijn engagement tegenover de Amerikaan: ik zal jullie grote kampioen zijn', zegt Amerikaans presidentskandidaat Donald Trump in een Facebookboodschap. 'Ik zal ervoor strijden dat elke Amerikaan gelijk behandeld, beschermd en geëerd word. We zullen intolerantie en nijd in al hun vormen verwerpen en zullen zoeken naar hoe we een nieuwe toekomst kunnen opbouwen, gebaseerd op onze cultuur en onze gemeenschappelijke waarde, als één Amerikaans volk.'

Sinds het begin van de race naar het Witte Huis heeft Trump regelmatig criticasters op de hals gehaald met opruiende uitspraken. In het begin van zijn campagne oogstte hij veel verontwaardiging door zijn bewering dat hij, als hij verkozen zou worden, moslims de toegang tot Amerika zou ontzeggen.

Een ander gecontesteerd voorstel van Trump was het bouwen van een muur op de grens van Mexico te bouwen die illegale Mexicanen, volgens Trump 'verkrachters', moet tegenhouden. (BELGA/JVL)

Dit is mijn engagement tegenover de Amerikaan: ik zal jullie grote kampioen zijn', zegt Amerikaans presidentskandidaat Donald Trump in een Facebookboodschap. 'Ik zal ervoor strijden dat elke Amerikaan gelijk behandeld, beschermd en geëerd word. We zullen intolerantie en nijd in al hun vormen verwerpen en zullen zoeken naar hoe we een nieuwe toekomst kunnen opbouwen, gebaseerd op onze cultuur en onze gemeenschappelijke waarde, als één Amerikaans volk.'Sinds het begin van de race naar het Witte Huis heeft Trump regelmatig criticasters op de hals gehaald met opruiende uitspraken. In het begin van zijn campagne oogstte hij veel verontwaardiging door zijn bewering dat hij, als hij verkozen zou worden, moslims de toegang tot Amerika zou ontzeggen. Een ander gecontesteerd voorstel van Trump was het bouwen van een muur op de grens van Mexico te bouwen die illegale Mexicanen, volgens Trump 'verkrachters', moet tegenhouden. (BELGA/JVL)