De Amerikaanse president Donald Trump heeft een nieuw presidentieel decreet getekend met een herzien inreisverbod voor de inwoners van zes moslimlanden. Voor vluchtelingen geldt een inreisverbod van 120 dagen. Dat maakte het Witte Huis bekend.

Het nieuwe decreet wordt van kracht op 16 maart. Een inreisverbod van 90 dagen geldt voor zes landen waar moslims de meerderheid uitmaken: Iran, Libië, Somalië, Soedan, Syrië en Jemen. Bij het eerste verbod stond ook Irak op de lijst, maar dat is nu niet langer het geval, door een betere samenwerking met de overheid in Bagdad.

Het decreet bepaalt ook dat vluchtelingen gedurende 120 dagen het land niet binnen mogen. Een verbod van onbeperkte duur voor vluchtelingen zit niet langer vervat in het decreet.

De Amerikaanse president Donald Trump heeft een nieuw presidentieel decreet getekend met een herzien inreisverbod voor de inwoners van zes moslimlanden. Voor vluchtelingen geldt een inreisverbod van 120 dagen. Dat maakte het Witte Huis bekend.Het nieuwe decreet wordt van kracht op 16 maart. Een inreisverbod van 90 dagen geldt voor zes landen waar moslims de meerderheid uitmaken: Iran, Libië, Somalië, Soedan, Syrië en Jemen. Bij het eerste verbod stond ook Irak op de lijst, maar dat is nu niet langer het geval, door een betere samenwerking met de overheid in Bagdad. Het decreet bepaalt ook dat vluchtelingen gedurende 120 dagen het land niet binnen mogen. Een verbod van onbeperkte duur voor vluchtelingen zit niet langer vervat in het decreet.