Wekenlang was over die veronderstelde tapes fel gespeculeerd, wat aan Trump zelf te wijten was: hij liet doorschemeren dat de opnames gemaakt waren.

"Comey kan maar best hopen dat er geen opnames van onze conversaties bestaan vooraleer aan de pers te lekken", luidde destijds het dreigende twitterbericht van Trump. Waarop Comey, inmiddels door Trump ontslagen, tijdens een hoorzitting over "Russiagate" in de Senaat zei: "Lordy (Gossie), ik hoop dat ze wél bestaan".

Een anonieme bron zei aan agentschap Bloomberg dat Trump bewust ambiguïteit over het bestaan van de tapes zaaide om Comey ertoe te verplichten, de waarheid te zeggen. Volgens oud-parlementsvoorzitter Newt Gingrich, partijgenoot van Trump, ging het de president om een partijtje blufpoker - dat is niet presidentieel, maar evenmin een nieuw Watergate.

Wekenlang was over die veronderstelde tapes fel gespeculeerd, wat aan Trump zelf te wijten was: hij liet doorschemeren dat de opnames gemaakt waren. "Comey kan maar best hopen dat er geen opnames van onze conversaties bestaan vooraleer aan de pers te lekken", luidde destijds het dreigende twitterbericht van Trump. Waarop Comey, inmiddels door Trump ontslagen, tijdens een hoorzitting over "Russiagate" in de Senaat zei: "Lordy (Gossie), ik hoop dat ze wél bestaan". Een anonieme bron zei aan agentschap Bloomberg dat Trump bewust ambiguïteit over het bestaan van de tapes zaaide om Comey ertoe te verplichten, de waarheid te zeggen. Volgens oud-parlementsvoorzitter Newt Gingrich, partijgenoot van Trump, ging het de president om een partijtje blufpoker - dat is niet presidentieel, maar evenmin een nieuw Watergate.