'Nu de regering van Biden nog jaren een schandalige puinhoop zal zijn, is het voor het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten veel gemakkelijker om de grondwet te volgen en te doen wat iedereen weet dat er gedaan moet worden. Ze moeten grote moed en wijsheid tonen. Red de VS! ! !', schreef de president.

Sinds de verkiezingen heeft Trump vrijwel onophoudelijk, zonder bewijs te leveren, beweerd dat Biden door het plegen van verkiezingsfraude heeft gewonnen. De president heeft tientallen rechtszaken aangespannen om de uitslag in zijn voordeel te veranderen, tevergeefs.

Trumps enige hoop is nog een zaak die de Texaanse minister van Justitie aanspande tegen vier staten waar Biden won, maar waar Trump vier jaar geleden nog triomfeerde. Volgens Texas gingen Georgia, Michigan, Pennsylvania en Wisconsin in de fout omdat zij in het kader van de coronacrisis verkiezingsprocedures wijzigden. Dat zou illegaal zijn geweest. Critici en ook sommige partijgenoten van Trump noemen de stap van Texas een aanval op de democratie en een politieke stunt. De vier staten hebben Texas in niet mis te verstane bewoordingen van repliek gediend, en argumenteren dat Texas geen betrokken partij is in hun kiesregeling, en zich dus niet te moeien heeft, laat staan om miljoenen stemmen ongeldig te laten verklaren.

Kenners geven de rechtsgang geen enkele kans van slagen en verwachten dat het Hooggerechtshof de zaak niet eens in behandeling zal nemen.

Grote schoonmaak

Tijdens de overgang van Trump naar Biden zal Het Witte Huis grondiger dan gewoonlijk worden gereinigd. Het plan is om elk oppervlak in de presidentiële ambtszetel te desinfecteren, zo heeft een medewerker van het Witte Huis gezegd tegen nieuwszender CNN.

Normaliter wordt het Witte Huis schoongemaakt tijdens de enkele uren waarin de inauguratieceremonie plaatsvindt. Deze keer zullen onder meer ook de tapijten een dieptereiniging krijgen, als ze al niet worden vervangen, meldt CNN vrijdag. In het Witte Huis zijn meerdere uitbraken van het coronavirus geweest. Onder anderen president Trump, zijn vrouw Melania, zijn zoon Barron en tal van medewerkers zijn positief getest op het longvirus.

Openbare ruimtes in het Witte Huis worden al extra schoongemaakt. De schoonmakers gaan daar in beschermende kleding met sproeiers te werk. Deze procedures zullen voorafgaand aan de overdracht waarschijnlijk worden uitgebreid naar het woongedeelte, aldus de medewerker van het Witte Huis.

'Nu de regering van Biden nog jaren een schandalige puinhoop zal zijn, is het voor het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten veel gemakkelijker om de grondwet te volgen en te doen wat iedereen weet dat er gedaan moet worden. Ze moeten grote moed en wijsheid tonen. Red de VS! ! !', schreef de president. Sinds de verkiezingen heeft Trump vrijwel onophoudelijk, zonder bewijs te leveren, beweerd dat Biden door het plegen van verkiezingsfraude heeft gewonnen. De president heeft tientallen rechtszaken aangespannen om de uitslag in zijn voordeel te veranderen, tevergeefs. Trumps enige hoop is nog een zaak die de Texaanse minister van Justitie aanspande tegen vier staten waar Biden won, maar waar Trump vier jaar geleden nog triomfeerde. Volgens Texas gingen Georgia, Michigan, Pennsylvania en Wisconsin in de fout omdat zij in het kader van de coronacrisis verkiezingsprocedures wijzigden. Dat zou illegaal zijn geweest. Critici en ook sommige partijgenoten van Trump noemen de stap van Texas een aanval op de democratie en een politieke stunt. De vier staten hebben Texas in niet mis te verstane bewoordingen van repliek gediend, en argumenteren dat Texas geen betrokken partij is in hun kiesregeling, en zich dus niet te moeien heeft, laat staan om miljoenen stemmen ongeldig te laten verklaren. Kenners geven de rechtsgang geen enkele kans van slagen en verwachten dat het Hooggerechtshof de zaak niet eens in behandeling zal nemen. Tijdens de overgang van Trump naar Biden zal Het Witte Huis grondiger dan gewoonlijk worden gereinigd. Het plan is om elk oppervlak in de presidentiële ambtszetel te desinfecteren, zo heeft een medewerker van het Witte Huis gezegd tegen nieuwszender CNN.Normaliter wordt het Witte Huis schoongemaakt tijdens de enkele uren waarin de inauguratieceremonie plaatsvindt. Deze keer zullen onder meer ook de tapijten een dieptereiniging krijgen, als ze al niet worden vervangen, meldt CNN vrijdag. In het Witte Huis zijn meerdere uitbraken van het coronavirus geweest. Onder anderen president Trump, zijn vrouw Melania, zijn zoon Barron en tal van medewerkers zijn positief getest op het longvirus. Openbare ruimtes in het Witte Huis worden al extra schoongemaakt. De schoonmakers gaan daar in beschermende kleding met sproeiers te werk. Deze procedures zullen voorafgaand aan de overdracht waarschijnlijk worden uitgebreid naar het woongedeelte, aldus de medewerker van het Witte Huis.