De Amerikaanse president tweette op zondag dat hij niet bezorgd is over de ontmoeting die zijn zoon Donald Trump junior had in Trump Tower in de aanloop naar de presidentsverkiezingen van 2016. Volgens hem was de ontmoeting 'volledig legaal' en heeft ze niets opgeleverd.

Dat zei Trump ook al tijdens een persconferentie vorig jaar: 'De meeste mensen zouden zo'n ontmoeting niet weigeren, dat is standaard in de politiek.' Trump spreekt met zijn verklaring een artikel in de Washington Post tegen als zou hij zich zorgen maken over mogelijke gerechtelijke problemen voor zijn zoon Don jr.

Donald Trump junior, de oudste zoon van de Amerikaanse president, ontmoette er onder anderen de Russische advocate Natalia Veselnitskaja, samen met Paul Manafort, die toen Trumps campagne leidde, en Trumps schoonzoon Jared Kushner, de man van Ivanka.

Uit gelekte e-mails is gebleken dat Veselnitskaja belastende informatie beloofde over Trumps concurrente Hillary Clinton. Die was 'deel van de steun van Rusland en zijn regering voor meneer Trump'.

Trump ontkende op zondag ook nogmaals dat hij vooraf van de ontmoeting afwist. Dat beweerde recent zijn voormalige advocaat Michael Cohen, die het mogelijk op een akkordje wil gooien met het gerecht om zijn eigen gerechtelijke problemen te verlichten.

Toen details over de ontmoeting in Trump Tower bekend raakten, communiceerde Don jr. dat er voornamelijk over de adoptie van Russische kinderen was gesproken. Die verklaring wordt volgens Amerikaanse media onder de loep genomen door speciale aanklager Robert Mueller, die onderzoekt of het team-Trump heeft gelogen tegen onderzoekers en mogelijk de rechtsgang trachtte te belemmeren. Ook tweets van de president zijn het voorwerp van onderzoek.

Het team van Mueller onderzoekt of de campagneploeg van Trump samenwerkte met Russen om Hillary Clinton te ondermijnen. Het is in de Verenigde Staten verboden voor politici om hulp van buitenlandse individuen of regeringen te aanvaarden. De ontmoeting in Trump Tower heeft volgens de president en de zijnen geen bruikbare informatie opgeleverd. Maar volgens juridische experts heeft Don jr. de wet al overtreden louter door erbij aanwezig te zijn.

De Amerikaanse president tweette op zondag dat hij niet bezorgd is over de ontmoeting die zijn zoon Donald Trump junior had in Trump Tower in de aanloop naar de presidentsverkiezingen van 2016. Volgens hem was de ontmoeting 'volledig legaal' en heeft ze niets opgeleverd. Dat zei Trump ook al tijdens een persconferentie vorig jaar: 'De meeste mensen zouden zo'n ontmoeting niet weigeren, dat is standaard in de politiek.' Trump spreekt met zijn verklaring een artikel in de Washington Post tegen als zou hij zich zorgen maken over mogelijke gerechtelijke problemen voor zijn zoon Don jr.Donald Trump junior, de oudste zoon van de Amerikaanse president, ontmoette er onder anderen de Russische advocate Natalia Veselnitskaja, samen met Paul Manafort, die toen Trumps campagne leidde, en Trumps schoonzoon Jared Kushner, de man van Ivanka. Uit gelekte e-mails is gebleken dat Veselnitskaja belastende informatie beloofde over Trumps concurrente Hillary Clinton. Die was 'deel van de steun van Rusland en zijn regering voor meneer Trump'.Trump ontkende op zondag ook nogmaals dat hij vooraf van de ontmoeting afwist. Dat beweerde recent zijn voormalige advocaat Michael Cohen, die het mogelijk op een akkordje wil gooien met het gerecht om zijn eigen gerechtelijke problemen te verlichten. Toen details over de ontmoeting in Trump Tower bekend raakten, communiceerde Don jr. dat er voornamelijk over de adoptie van Russische kinderen was gesproken. Die verklaring wordt volgens Amerikaanse media onder de loep genomen door speciale aanklager Robert Mueller, die onderzoekt of het team-Trump heeft gelogen tegen onderzoekers en mogelijk de rechtsgang trachtte te belemmeren. Ook tweets van de president zijn het voorwerp van onderzoek. Het team van Mueller onderzoekt of de campagneploeg van Trump samenwerkte met Russen om Hillary Clinton te ondermijnen. Het is in de Verenigde Staten verboden voor politici om hulp van buitenlandse individuen of regeringen te aanvaarden. De ontmoeting in Trump Tower heeft volgens de president en de zijnen geen bruikbare informatie opgeleverd. Maar volgens juridische experts heeft Don jr. de wet al overtreden louter door erbij aanwezig te zijn.