De Amerikaanse president Donald Trump is van plan zijn liefdadigheidsstichting te ontbinden, nadat die ervan beschuldigd wordt de regels voor non-profitorganisaties te hebben overtreden door het betalen van bestuursleden, bedrijven of familieleden. Dat hebben verschillende Amerikaanse media dinsdag gemeld.

Eind december 2016 had Donald Trump verzekerd dat hij zijn stichting zou opdoeken om elk belangenconflict te vermijden, na de onthullingen dat zijn organisatie had gediend voor twijfelachtige praktijken, zoals een politieke bijdrage, de betaling van juridische geschillen en de aankoop van een groot portret van de president. In haar laatste belastingaangifte had de Stichting Trump aangekondigd haar deuren te willen sluiten en gevraagd de overgebleven middelen te mogen verdelen in contanten, aldus NBC News maandag.

De ontbinding zal geformaliseerd worden eens het onderzoek van het bevoegde kantoor van de procureur van New York achter de rug is. Donald Trump wordt er in de zaak van beschuldigd geld van de stichting gebruikt te hebben om een klacht te regelen inzake een premie van een miljoen dollar tijdens een door zijn club georganiseerd golftoernooi.

De Amerikaanse president Donald Trump is van plan zijn liefdadigheidsstichting te ontbinden, nadat die ervan beschuldigd wordt de regels voor non-profitorganisaties te hebben overtreden door het betalen van bestuursleden, bedrijven of familieleden. Dat hebben verschillende Amerikaanse media dinsdag gemeld.Eind december 2016 had Donald Trump verzekerd dat hij zijn stichting zou opdoeken om elk belangenconflict te vermijden, na de onthullingen dat zijn organisatie had gediend voor twijfelachtige praktijken, zoals een politieke bijdrage, de betaling van juridische geschillen en de aankoop van een groot portret van de president. In haar laatste belastingaangifte had de Stichting Trump aangekondigd haar deuren te willen sluiten en gevraagd de overgebleven middelen te mogen verdelen in contanten, aldus NBC News maandag. De ontbinding zal geformaliseerd worden eens het onderzoek van het bevoegde kantoor van de procureur van New York achter de rug is. Donald Trump wordt er in de zaak van beschuldigd geld van de stichting gebruikt te hebben om een klacht te regelen inzake een premie van een miljoen dollar tijdens een door zijn club georganiseerd golftoernooi.