Trump en Poetin hadden korte ontmoeting tijdens G20

De presidenten van Rusland en de Verenigde Staten, respectievelijk Vladimir Poetin (links) en Donald Trump, tijdens de G20 in Buenos Aires, 30 november 2018 © Reuters

De Amerikaanse president Donald Trump heeft vrijdagavond een korte ontmoeting gehad met zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin, in de marge van de G20 in het Argentijnse Buenos Aires. Trump had een op vrijdag geplande vergadering met Poetin op de internationale bijeenkomst donderdag afgezegd wegens de spanningen tussen Rusland en Oekraïne.

‘Zoals gebruikelijk bij multilaterale bijeenkomsten hebben president Trump en de first lady een reeks informele gesprekken met staatsleiders gehad tijdens het diner, onder wie president Poetin’, aldus woordvoerster Sarah Sanders.

Trump had de op vrijdag geplande top met Poetin afgezegd wegens het incident van afgelopen weekend waarbij drie Oekraïense marineschepen door Rusland werden tegengehouden in de Krim en de 24 bemanningsleden werden opgepakt.

Russisch president Vladimir Poetin gaf na afloop van de G20-top tijdens een persconferentie te kennen dat ‘een echte ontmoeting met Donald Trump echt noodzakelijk’ is. ‘Het is spijtig dat we geen echte ontmoeting hebben kunnen houden’, luidde het. ‘Ik hoop dat we samen kunnen komen als de Amerikanen er klaar voor zijn.’

Partner Content