Eerder vandaag raakte bekend dat het volgende verkiezingsdebar zou moeten plaatsvinden op donderdag 15 oktober en dat die digitaal moest doorgaan. Omdat Trump besmet raakte met corona, werd beslist om het debat virtueel te laten plaatsvinden. Dat wil zeggen dat de kandidaten zullen deelnemen vanuit aparte locaties vanop afstand. Moderator en gasten zouden wel nog naar de geplande locatie in Miami gaan.

Meteen nadat de beslissing bekend raakte, liet Trump echter weten dat hij niet zal deelnemen aan een digitaal debat met Biden. Aan Fox Business Network zei hij de nieuwe formule onaanvaardbaar te vinden.

Na de weigering van Trump had het campagneteam van Biden laten weten dat het tweede debat op 15 oktober een rechtstreeks vragenuurtje met kiezers zou worden. Daarna zei het team te hopen dat de onafhankelijke commissie dat de debatten organiseert, het debat een week later op 22 oktober toch nog zou laten plaatsvinden.

De campagnemanager van de president liet daarop weten akkoord te kunnen gaan met dat voorstel, maar hij wou dat het derde debat zou worden verschoven naar 29 oktober. Dat zou amper vijf dagen voor de verkiezingen zijn. De campagne-Biden heeft die verdaging prompt geweigerd. Ze verwijt Trump grillig gedrag en benadrukken dat niet hij de data bepaalt, maar de organisatie. Hoe dan ook ligt de beslissing over toekomstige televisiedebatten bij die Commissie voor de Presidentiële Debatten. In de regel streeft zij er evenwel naar een consensus tussen beide kampen te bereiken.

Nog later donderdag twitterde het ABC News bekend dat Biden op 15 oktober in een zaal een solo-evenement, in een organisatie en met een moderator van de zender, zal houden.

Eerder vandaag raakte bekend dat het volgende verkiezingsdebar zou moeten plaatsvinden op donderdag 15 oktober en dat die digitaal moest doorgaan. Omdat Trump besmet raakte met corona, werd beslist om het debat virtueel te laten plaatsvinden. Dat wil zeggen dat de kandidaten zullen deelnemen vanuit aparte locaties vanop afstand. Moderator en gasten zouden wel nog naar de geplande locatie in Miami gaan. Meteen nadat de beslissing bekend raakte, liet Trump echter weten dat hij niet zal deelnemen aan een digitaal debat met Biden. Aan Fox Business Network zei hij de nieuwe formule onaanvaardbaar te vinden. Na de weigering van Trump had het campagneteam van Biden laten weten dat het tweede debat op 15 oktober een rechtstreeks vragenuurtje met kiezers zou worden. Daarna zei het team te hopen dat de onafhankelijke commissie dat de debatten organiseert, het debat een week later op 22 oktober toch nog zou laten plaatsvinden. De campagnemanager van de president liet daarop weten akkoord te kunnen gaan met dat voorstel, maar hij wou dat het derde debat zou worden verschoven naar 29 oktober. Dat zou amper vijf dagen voor de verkiezingen zijn. De campagne-Biden heeft die verdaging prompt geweigerd. Ze verwijt Trump grillig gedrag en benadrukken dat niet hij de data bepaalt, maar de organisatie. Hoe dan ook ligt de beslissing over toekomstige televisiedebatten bij die Commissie voor de Presidentiële Debatten. In de regel streeft zij er evenwel naar een consensus tussen beide kampen te bereiken. Nog later donderdag twitterde het ABC News bekend dat Biden op 15 oktober in een zaal een solo-evenement, in een organisatie en met een moderator van de zender, zal houden.