Zou de situatie aan de grens buiten controle geraken, zal hij de grens voor onbepaalde tijd volledig sluiten, zei Trump donderdag in Palm Beach in Florida. Daar zal hij het verlengde weekend doorbrengen voor de feestdag Thanksgiving. 'Ik wil zeggen de volledige grens, Mexico zal niet langer in staat zijn voertuigen in de Verenigde Staten te verkopen', aldus de Amerikaanse president.

Trump trekt al weken van leer tegen verschillende groepen van migranten uit Midden-Amerika die op weg zijn naar de Verenigde Staten. Ze vluchten vooral voor de ellende en het geweld in hun thuislanden en willen in de Verenigde Staten asiel aanvragen. De grootste groep die meer dan duizend mensen telt, is intussen aangekomen in de Mexicaanse grensstad Tijuana.

De Amerikaanse president beweerde opnieuw dat onder de migranten vele criminelen en 'echt gevaarlijke mensen' zijn. 'We laten geen criminelen ons land binnen', zei hij. Trump stuurde al duizenden soldaten naar de zuidelijke grens als logistieke ondersteuning voor de douaneautoriteiten. Die mogen gebruikmaken van 'dodelijk geweld als het nodig is'.

Zou de situatie aan de grens buiten controle geraken, zal hij de grens voor onbepaalde tijd volledig sluiten, zei Trump donderdag in Palm Beach in Florida. Daar zal hij het verlengde weekend doorbrengen voor de feestdag Thanksgiving. 'Ik wil zeggen de volledige grens, Mexico zal niet langer in staat zijn voertuigen in de Verenigde Staten te verkopen', aldus de Amerikaanse president. Trump trekt al weken van leer tegen verschillende groepen van migranten uit Midden-Amerika die op weg zijn naar de Verenigde Staten. Ze vluchten vooral voor de ellende en het geweld in hun thuislanden en willen in de Verenigde Staten asiel aanvragen. De grootste groep die meer dan duizend mensen telt, is intussen aangekomen in de Mexicaanse grensstad Tijuana. De Amerikaanse president beweerde opnieuw dat onder de migranten vele criminelen en 'echt gevaarlijke mensen' zijn. 'We laten geen criminelen ons land binnen', zei hij. Trump stuurde al duizenden soldaten naar de zuidelijke grens als logistieke ondersteuning voor de douaneautoriteiten. Die mogen gebruikmaken van 'dodelijk geweld als het nodig is'.