Trump donderdag naar grens tussen de VS en Mexico

Donald Trump © Reuters

De Amerikaanse president Donald Trump gaat donderdag naar het grensgebied met Mexico. Dat kondigde de woordvoerster van het Witte Huis, Sarah Sanders, maandag op Twitter aan. Trump wil er praten met de troepen, die zich bezighouden met de grensbewaking en de humanitaire crisis aan de grens. Meer bijzonderheden volgen, aldus Sanders.

Trump had eerder al aangekondigd dat hij in januari de grens wilde bezoeken om zich daar een beeld te vormen van de situatie. Zijn eis voor 5,6 miljard dollar voor de bouw van een muur aan de grens met Mexico staat centraal in de bittere strijd rond de begroting tussen Republikein Trump en de Democraten, die tot een gedeeltelijke shutdown van de regeringszaken in de VS hebben geleid.

Al meer dan twee weken moeten door de patstelling honderdduizenden regeringsmedewerkers zonder betaling werken of gedwongen verlof nemen, omdat voor een aantal ministeries voorlopig geen budget is afgesproken. Zowat een kwart van het regeringsapparaat is er door getroffen. De Democraten in het Amerikaans Congres willen geen gevolg geven aan Trumps eis voor een grensmuur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content